Карта бойових дій в Україні 6 квітня

Мапа бойових дій в Україні 6 квітня.

Мапа бойових дій в Україні 6 квітня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
06 квiтня 2023 11:44

Сьогодні, 6 квітня, в Україні розпочалася 407-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Президент України Володимир Зеленський заявив, що українські війська вийдуть з Бахмута, щоб уникнути оточення у разі потреби, але поки що не оцінює необхідність цього.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 6 квітня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зеленський заявив під час прес-конференції у Польщі 5 квітня, що українські війська перебувають у дуже складній ситуації в Бахмуті, і що Київ ухвалить "відповідні рішення", якщо українські війська ризикують бути оточеними російськими військами. Заява Зеленського узгоджується з іншими нещодавніми заявами українських офіційних осіб про те, що українське військове командування надасть наказ про виведення військ з Бахмута, коли і якщо вони визнають висновок найбільш стратегічно відповідним варіантом.

Президент Росії Володимир Путін назвав зусилля Росії щодо консолідації контролю над окупованими територіями України питанням внутрішньої безпеки та верховенства закону під час зустрічі з Радою національної безпеки Росії 5 квітня.

Путін також спробував зобразити Росію як шановану світову державу на тлі того, що офіційні китайські особи применшують тісні відносини з Росією.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко 5 квітня прибув до Москви для зустрічі з Путіним, а 6 квітня проведе зустріч із Верховною Радою Союзної держави Росії та Білорусі.

Мапа бойових дій в Україні 6 квітня.Мапа бойових дій в Україні 6 квітня. Фото: ISW

Російські та українські війська продовжували вести позиційні бої вздовж лінії фронту Куп'янськ-Сватово-Кременна та на південний захід від Лисичанська 5 квітня. За повідомленням Генштабу України, українські війська відбили атаки російських військ на н. п. Невське (20 км на північний захід від Кремінної), Срібянське лісництво. (10 км на південь від Кремінної) та на південь від Спірного (17 км на південний захід від Лисичанська).

Російське джерело стверджувало, що російські війська продовжували просуватися через українські оборонні позиції на околиці Макіївки (приблизно за 25 км на північний захід від Кремінної) та в районі балки Журавка. Інше російське джерело стверджувало, що російські війська безуспішно намагалися просунутися з боку Шипилівки (9 км на південь від Кремінної) у бік Серебрянського лісництва та в районі Торського (приблизно за 16 км на захід від Кремінної).

Мапа бойових дій в Україні 6 квітня.Мапа бойових дій в Україні 6 квітня. Фото: ISW

5 квітня російські сили продовжували наступати в Бахмуті та його околицях. На кадрах з геолокацією видно, що російські війська просувалися на північ від Бахмута, як на північ від Хромового (2 км на захід від Бахмута), так і на північний схід від Оріхово-Васильівки (11 км на північний захід від Бахмута).

Російські джерела стверджували, що бойовики ПВК "Вагнер" захопили школу на захід від стадіону "Металург" у центрі Бахмута. Інші російські джерела стверджували, що "Вагнер" досяг успіхів у центральному і східному Бахмуті і не зміг просунутися в районі Івановського на південний захід від Бахмуту. Генштаб України повідомив, що українські сили відбили наземні атаки в Бахмуті, на північний захід від Бахмуту в районі Богданівки (5 км на північний захід) та на південний захід від Бахмуту в районі Іванівське (2 км на південний захід).

Нещодавнє виділення термобаричних артилерійських систем ТОС-1А Повітряно-десантним військам Росії (ВДВ) 3 квітня може містити сили ВДВ, що діють навколо Бахмута. ISW спостерігала за силами ВДВ, у тому числі 76 і 106 гвардійськими повітряно-десантними дивізіями, в районі Бахмута, і на кадрах бойових дій, опублікованих 5 квітня, видно, що російські сили використовують ТОС-1А для завдання ударів по цілям у Бахмуті. ISW, як і раніше, вважає, що виділення цього об'єкта військового округу для операцій у Бахмуті не дасть російським силам вирішальної переваги в наступі.

5 квітня російські сили продовжували завдавати наземних ударів уздовж лінії фронту Авдіївка-Донецьк. Український Генштаб повідомив, що українські сили відбили наземні атаки російських військ у районі Авдіївки, на північний захід від Авдіївки у районі Новокалинове (11 км на північний захід), на захід від Авдіївки у районі Північного (5 км на захід), на південь -захід від Авдіївки біля Первомайського (11 км на південний захід) та на захід від Донецька біля Мар'їнки.

Мапа бойових дій в Україні 6 квітня.Мапа бойових дій в Україні 6 квітня. Фото: ISW

Мапа бойових дій в Україні 6 квітня.Мапа бойових дій в Україні 6 квітня. Фото: ISW

Російські війська продовжили оборонні дії та 5 квітня обстріляли лінію фронту на півдні України. Офіційний представник Східної групи військ Росії (Східний військовий округ) Олександр Гордєєв заявив, що російські війська на запорізькому напрямку запобігли проникненню української диверсійно-розвідувальної групи до російського тилу в невстановленому місці.

Генштаб України повідомив, що російські війська у Херсонській та Запорізькій областях будують зміцнення та оборонні рубежі. Російські сили також проводили звичайні обстріли на заході Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

Російські джерела звинуватили українські війська в ударі безпілотником по об'єкту біля Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) 5 квітня.

Депутат від окупаційних військ Запорізької області Володимир Рогов розмістив у РІА «Новости» кадри, в яких стверджується, що безпілотник польського виробництва впав за кількасот метрів від заводу. ISW раніше повідомляла про спроби Росії дискредитувати Україну, звинувачуючи українські сили у безвідповідальній поведінці біля ЗАЕС у спробі зміцнити контроль Росії над станцією.

Мапа бойових дій в Україні 6 квітня.Мапа бойових дій в Україні 6 квітня. Фото: ISW

Мапа бойових дій в Україні 6 квітня.Мапа бойових дій в Україні 6 квітня. Фото: ISW
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах