Карта бойових дій в Україні 14 квітня

Карта бойових дій в Україні 14 квітня.

Карта бойових дій в Україні 14 квітня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
14 квiтня 2023 11:19
Автор: Дарья Кунец

Сьогодні, 14 квітня, в Україні розпочалася 415-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська продовжуть обмежені наземні атаки на лінії Сватове-Кремінна, потихеньку просуваються у Бахмуті та атакують на лінії Авдіївка-Донецьк.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 14 квітня.

Високопоставлений український чиновник попередив, що Росія може перетворитися на серйозну загрозу для України в довгостроковій перспективі, незважаючи на серйозні проблеми з формуванням збройних сил у цей час.

Кремль ще не взявся за необхідну реорганізацію своїх військових зусиль, щоб ефективно використовувати ефект масштабу для підтримки великого формування російських військ.

Українські оцінки підтверджують давню оцінку ISW про те, що Росія не може проводити декілька наступальних операцій одночасно.

Мапа бойових дій в Україні 14 квітня.Мапа бойових дій в Україні 14 квітня. Фото: ISW

13 квітня російські сили продовжували обмежені наземні атаки вздовж лінії Сватове-Кремінна. Геолокаційні кадри показують, що російські війська, ймовірно, просувалися на південь від Білогорівки. У Генштабі України повідомили, що 13 квітня російські війська вели безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки. Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов повідомив, що російські війська перекинули невизначені мотострілецькі підрозділи, спецназ БАРС і додаткову розвідувальну техніку в район Кремінного, де бракує ротацій. Як повідомляється, це призвело до поганого морального стану російського персоналу. Громов повідомив, що російські війська продовжували намагатися відкинути українські сили на позиції на західному березі річки Жеребець поблизу Торського та Макіївки.

Мапа бойових дій в Україні 14 квітня.Мапа бойових дій в Україні 14 квітня. Фото: ISW

13 квітня російські війська продовжували завойовувати територію в Бахмуті. Геолокаційні кадри показують, що російські війська просунулися далі на захід до центрального Бахмута та досягли незначного прогресу в південній та південно-західній частині міста. Два відомі російські військові блогери опублікували кадри, на яких вони нібито зображені в центрі Бахмута, сигналізуючи про можливе подальше просування "вагнерівців" в місто. Російські джерела стверджували, що війська "Вагнера" захопили сільськогосподарський ліцей, залізничну станцію та елеватор у північному Бахмуті. Радник голови "ДНР" Ян Гагін заявив, що сили "Вагнера" ​​близькі до оточення українських військ у Бахмуті, але фінансист "Вагнера" ​​Євген Пригожин спростував заяву Гагіна. Пригожин заявив, що українські сили продовжують захищати Бахмут, а також забезпечують і зміцнюють свої сили в місті. Генштаб України повідомив, що українські сили відбили російські наземні атаки в Бахмуті, на північний захід від Бахмута в районі Хромового і Богданівки, а також на південний захід від Бахмута в районі Предтечиного. Російський військовий блогер стверджував, що російські ВДВ зайняли позиції на північному фланзі Вагнера біля Васюківки.

13 квітня російські війська продовжували вести наземні атаки вздовж лінії Авдіївка-Донецьк. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили російські наземні атаки поблизу Сіверного, Мар’їнки, Побєди і Новомихайлівки.

Мапа бойових дій в Україні 14 квітня.Мапа бойових дій в Україні 14 квітня. Фото: ISW

Мапа бойових дій в Україні 14 квітня.Мапа бойових дій в Україні 14 квітня. Фото: ISW

Російські війська продовжують зміцнювати та зміцнювати свої позиції на півдні України, готуючись до можливого українського контрнаступу. Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов 13 квітня повідомив, що російські війська посилили невизначені райони в Херсонській та Запорізькій областях, щоб перешкодити можливому просуванню українських військ. 13 квітня Запорізька обласна адміністрація України повідомила, що російські війська продовжують будівництво укріплень і мінування вздовж лінії фронту в Запорізькій області.

13 квітня російські війська продовжували регулярні обстріли на захід від Гуляйполя та в Миколаївській та Херсонській областях. Українські джерела повідомили, що російські війська завдали ударів по місту Херсон та Очаків Миколаївської області.

Мапа бойових дій в Україні 14 квітня.Мапа бойових дій в Україні 14 квітня. Фото: ISW

Мапа бойових дій в Україні 14 квітня.Мапа бойових дій в Україні 14 квітня. Фото: ISW
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах