У всіх школах Києва з'являться камери відеоспостереження

У всіх школах Києва з'являться камери відеоспостереження.

У всіх школах Києва з'являться камери відеоспостереження. Фото: club.dns-shop

Події
15 квiтня 2023 20:01
Автор: Дарья Кунец

На території кожної школи Києва буде встановлено систему відеоспостереження. Також камери можуть з'явитись і всередині шкіл, у деяких приміщеннях.

Наразі проходить розробку загальна система відеоспостереження для всіх шкіл столиці. Про це розповів в ефірі телеканалу "Київ" директор КО "Муніципальна охорона " Сергій Чернишов.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Насамперед камери будуть встановлені зовні будівлі шкіл для контролю за прилеглою територією. Усередині шкіл камери ставитимуть "у разі потреби". Про камери в дитячих садках поки не йдеться.

Також Чернишев розповів, що у кожному навчальному закладі Києва є кнопка тривожного реагування. При її натисканні на місце виїжджають групи швидкого реагування із співробітників "Муніципальної охорони". Якщо вони встановлюють, що скоєно адміністративне чи кримінальне правопорушення, то охоронці викликають поліцію.

Збирати інформацію з камер буде ситуаційний центр комунального підприємства "Інформатика" у Києві. Якщо в якійсь школі щось трапилося, то охоронці матимуть змогу переглядати відео околиць школи ще на шляху туди. Аналогічно ту саму картинку бачитиме і охоронець, який перебуває усередині школи.

Окремо Чернишев зазначив, що у кожному класі камер не буде. Встановлюватимуть відеокамери комунальні підприємства та організації Києва, але з урахуванням рекомендацій "Муніципальної охорони". Проект реалізовуватиметься за бюджетні кошти, тож збирати гроші у батьків на це не повинні.

Точних дат реалізації проекту поки що немає, цього року планують запустити відеоспостереження у кількох навчальних закладах у режимі пілотного проекту.

Нагадаємо, у вересні минулого року Vgorode писав, що всі школи Києва охоронятимуть представники "Муніципальної охорони".

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах