У ветклініці на Київщині, де помер цуцик, два роки тому загинув кіт

У ветклініці на Київщині, де помер цуцик, два роки тому загинув кіт.

У ветклініці на Київщині, де помер цуцик, два роки тому загинув кіт. Фото ілюстративне: unsplash.com

Події
16 квiтня 2023 18:55

Стало відомо, що у ветклініці на Київщині, де днями помер цуцик, раніше померло й інше домашнє вихованець. Житель Білої Церкви розповів, що два роки тому він втратив через відвідини цієї клініки свого кота.

Нагадаємо, 14 квітня поліція повідомила, що у ветклініці в Білій Церкві помер цуцик, якого господиня привела на стрижку. Хазяйка віддала свого вихованця співробітникам на процедуру грумінгу, після чого пішла. Після повернення до салону через півгодини їй віддали мертвого цуценя. При цьому пояснити, що з ним сталося і від чого померла тварина, вони не змогли. Було відкрито кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пізніше стала відомо і назва цієї ветклініки – "Кіт Матроскін".

Що говорять у клініці про випадок із цуценям?

Після появи новин про смерть цуценя у клініці адміністратор Тетяна Білоусова написала на своїй Facebook-сторінці пост, у якому розповіла про інцидент.

За її словами, дівчина привела свого цуценя на стрижку, але йому раптово погано стало, коли співробітники почали його вичісувати. У вихованця зупинилося дихання, після чого персонал намагався його реанімувати. На жаль, повернути тварину до життя їм не вдалося.

Тетяна зазначила, що жодних препаратів з метою медикаментозного заспокоєння тварин перед грумінгом не використовують, це можна зробити лише за згодою власника та під наглядом анестезіолога. В даному випадку ніяких ліків цуцику не вводили, переконують у ветклініці.

Також Білоусова зазначила, що грумінг – це косметична процедура, перед якою не потрібно складати аналізи та проводити попередній загальний огляд тварини. Вона написала, що кожен організм індивідуальний і передбачити перебіг будь-якої маніпуляції неможливо.

Власникам цуценя принесли співчуття та пообіцяли співпрацювати з правоохоронцями, щоб з'ясувати точну причину загибелі тварини.

Жертв може бути більше

Користувачі мережі написали багато гнівних коментарів на адресу ветклініки, розповідаючи про свій гіркий досвід відвідування закладу. Багато хто скаржився на якість обслуговування, стрижку, а також на переляканий стан тварин після процедури.

З'явилася інформація про те, що два роки тому за подібних обставин тут помер кіт.

Місцевий мешканець Олег розповів "ТСН" подробиці цієї трагічної історії.

За його словами, два роки тому, 28 червня, він віддав свого кота породи шотландський висловухий на грумінг у ветклініку "Кіт Матроскін". Це було їхнє друге відвідування цього закладу.

Вперше Олег був присутній під час стрижки, а вдруге його нібито змусили вийти, хоча господар кота хотів бути присутнім під час процедури. У клініці йому тоді пояснили, що вони тепер мають асистента і чоловікові треба почекати на вулиці.

Вже через 20 хвилин майстер покликала його назад до кабінету і сказала, що вихованець "хвилюється". Хазяїн побачив, що у його улюбленця була задишка, через що кіт навіть вивалив язика. Співробітниця пояснила чоловікові, що зробила коту якісь три уколи, щоб "йому стало легше". Що саме вкололи, Олег тоді так і не зрозумів.

Він упевнений, що укол тварині зробили перед стрижкою, оскільки коту не могло стати різко погано. Вранці кіт добре себе почував - стрибав за голубами на балконі і активно поводився, так що причин для такого різкого погіршення стану не було.

У ветклініці пояснили трагічну смерть тварини особливістю породи, нібито у них слабке серце, що може призвести до раптової смерті.

Через те, що сталося, Олег та його дружина з маленькою дитиною були шоковані, тому не подали в поліцію заяву.

У ветклініці цей інцидент журналістам не прокоментували, оскільки не відповіли на дзвінки та повідомлення у соцмережах.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах