Гібридне сонячне затемнення 20 квітня 2023 року: де подивитися і чого очікувати

Гібридне сонячне затемнення 20 квітня 2023 року: де подивитися і чого очікувати.

Гібридне сонячне затемнення 20 квітня 2023 року: де подивитися і чого очікувати. Фото: Vgorode

Події
17 квiтня 2023 15:07

У четвер, 20 квітня, відбудеться гібридне сонячне затемнення, яке відкриє перший коридор затемнень цього року. Це явище вважається досить рідкісним, оскільки воно видозмінюється в процесі руху тіні Місяця над поверхнею Землі, тобто спочатку затемнення буде кільцеподібним, потім повним, а потім повернеться в початковий вигляд.

Максимальну фазу затемнення мешканці України зможуть спостерігати о 06:17 за київським часом, але лише в онлайн-режимі. Наживо повне затемнення побачать лише жителі Австралії, індонезії та Східного Тимору. А гібридне затемнення побачити на власні очі буде неможливо, оскільки точки, де затемнення змінюватиметься на кільцеподібне і назад, розташовані у віддалених ділянках посеред моря.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Що не можна робити під час сонячного затемнення

Дивитися на Сонце в період затемнення не рекомендується без спеціальних окулярів або затемненого скла. Також багато людей стають надто емоційними та збудженими, роблять необачні вчинки.

Під час сонячного затемнення не рекомендується розпочинати нові справи, планувати майбутнє, приймати кардинальні рішення та ризикувати, конфліктувати з кимось, з'ясовувати стосунки, брати в борг, переїжджати та вживати алкогольні напої.

Важливі рішення, що призведуть до змін у житті, варто відкласти на потім.

Що можна робити під час затемнення

Людям радять у цей час прощати образи, миритися, повертати борги та стримувати обіцянки.

Під час цього явища варто зосередитись на своєму духовному розвитку та зростанні. Із цим можуть допомогти медитація, йога, відпочинок на природі. Також можна навести лад у своєму будинку, влаштувати прибирання, прикрасити житло та створити в ньому атмосферу спокою та гармонії.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах