Карта бойових дій в Україні 23 квітня

Карта бойових дій в Україні 23 квітня.

Карта бойових дій в Україні 23 квітня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
23 квiтня 2023 10:16
Автор: Дарья Кунец

Сьогодні, 23 квітня, в Україні розпочалася 424-а доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська продовжували вести наступальні дії на ділянці фронту Авдіївка-Донецьк і здійснили обмежений наземний удар на заході Донецької області. Українські сили зайняли позиції на лівому березі Херсонської області.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 23 квітня.

Російські військові блогери надали достатньо геолокаційних кадрів і текстових звітів, щоб підтвердити, що українські сили зайняли позиції на лівому березі Херсонської області станом на 22 квітня. Геолокаційні кадри, показують, що українські війська зайняли позиції на березі Дніпра на північ від Олешок (7 км на південний захід від Херсона) і просунулися до північної околиці населеного пункту на трасі E97, а також на захід від Дачі (10 км на південь від м. Херсона). Ці кадри також вказують на те, що російські війська можуть не контролювати острови в річках Кінка та Чайка менш ніж за півкілометра на північ від геолокованих українських позицій біля Антонівського мосту. Російські військові блогери заявили 20 і 22 квітня, що українські сили утримують позиції на східному березі Херсонської області протягом тижнів, встановлюють стабільні лінії постачання до цих позицій і регулярно здійснюють бойові вильоти в цьому районі, що вказує на відсутність російського контролю над цим районом.

Можливо, російські сили віддають перевагу підтримці оборони в таких містах, як Олешки та Нова Каховка, залишаючи острови в дельті Дніпра без військових. Ступінь і наміри цієї позиції України залишаються неясними, як і здатність і бажання України підтримувати стійкі позиції в цій сфері.

Мапа бойових дій в Україні 23 квітня 2023 року.Мапа бойових дій в Україні 23 квітня 2023 року. Фото: ISW

Російські війська здійснили обмежені наземні атаки вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна. Генштаб України повідомив, що українські війська відбили російські наземні атаки поблизу Лиману Першого та Білогорівки. Російські військові блогери стверджували, що частини російської 98-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії просунулися в лісовому масиві поблизу Кремінної. Військові блогери стверджували, що російські сили здійснили наземні атаки на Терни і Невське, а також поблизу Кузимівки.

Російський військовий блогер заявив, що 22 квітня російські війська здійснили наземні атаки в районі Сіверська. Російські збройні сили здійснили наземні атаки поблизу Васюківки, Роздолівки, Веселого, Спірного.

Мапа бойових дій в Україні 23 квітня 2023 року.Мапа бойових дій в Україні 23 квітня 2023 року. Фото: ISW

22 квітня російські війська продовжували наступ навколо Бахмута, хоча і не завершили поворот навколо міста. Геолокаційні кадри, опубліковані 21 квітня, показують, що російські війська просунулися до ділянки траси O0506 на північний захід від Хромового (безпосередньо на захід від Бахмута). Російські військові блогери стверджували, що "вагнерівці" штурмують дороги в цьому районі, але повторили, що російські війська станом на 22 квітня не оточили Бахмут. Російські джерела та джерела в соціальних мережах стверджували, що українські війська деякий час не користуються трасою O0506, оскільки російські війська сильно перекрили дорогу. Російські джерела та джерела в соціальних мережах стверджували, що українські сили покладаються на дороги, які проходять через Іванівське, і на численні польові дороги в цьому районі для забезпечення українського угруповання в Бахмуті. Один російський військовий блогер стверджував, що сильні дощі розмили контрольовані Україною ґрунтові дороги до Бахмута, що унеможливило вихід із міста. Інший російський військовий блогер продовжує стверджувати, що сильні дощі заважають колісній техніці користуватися польовими дорогами, але стверджував, що українські сили можуть використовувати гусеничну техніку на цих дорогах до Бахмута.

У Генштабі України повідомляли, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Григорівки, Богданівки, Хромового та Іванівського.

Мапа бойових дій в Україні 23 квітня 2023 року.Мапа бойових дій в Україні 23 квітня 2023 року. Фото: ISW

Карта бойових дій в Україні 23 квітня фото 1Карта бойових дій в Україні 23 квітня фото 1

Українські сили та ймовірні партизани продовжують обстрілювати російські логістичні вузли в тилових районах на півдні України. Окупаційний глава Криму Сергій Аксьонов заявив, що російська ППО збила невстановлену зброю по Керченському мосту, не завдавши шкоди мосту та не завдавши жодних втрат. Російські джерела висунули суперечливі твердження про те, чи була ця зброя українським БПЛА чи ракетою від системи балістичних ракет малої дальності "Грім-2", вказуючи на те, що російська влада може не знати або не хоче розголошувати тип зброї. Російська окупаційна влада також звинуватила українських партизанів у бомбардуванні залізничного депо в окупованому Мелітополі Запорізької області.

22 квітня російські війська продовжували звичайний вогонь на захід від Гуляйполя та в Херсонській області. Геолокаційні кадри, опубліковані 21 квітня, показують, що російські війська незначно просувалися на південь від Мирного. Один російський військовий блогер стверджував, що українські сили провели бойову розвідку поблизу Дорожнянки.

Мапа бойових дій в Україні 23 квітня 2023 року.Мапа бойових дій в Україні 23 квітня 2023 року. Фото: ISW

Мапа бойових дій в Україні 23 квітня 2023 року.Мапа бойових дій в Україні 23 квітня 2023 року. Фото: ISW
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах