Карта бойових дій в Україні 25 квітня

Карта бойових дій в Україні 25 квітня.

Карта бойових дій в Україні 25 квітня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
25 квiтня 2023 10:41
Автор: Дарья Кунец

Сьогодні, 25 квітня, в Україні розпочалася 426-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Станом на 24 квітня українські війська досягли незначних успіхів на південь від Кремінної та продовжують обстрілювати російські логістичні вузли в тилових районах Луганської області.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 25 квітня.

Російські війська продовжують штурмувати в районі Бахмута та вздовж лінії фронту Авдіївка-Донецьк.

Кремль продовжує зусилля з криптомобілізації, ймовірно, намагаючись уникнути другої хвилі офіційної мобілізації. Група ПВК "Вагнер", можливо, намагається виконати роль правоохоронних органів на окупованих територіях.

Деякі російські джерела спростували заяви інших російських військових блогерів про те, що українські сили зайняли міцні позиції на лівому березі Херсонської області.

Мапа бойових дій в Україні 25 квітня.Мапа бойових дій в Україні 25 квітня. Фото: ISW

Станом на 24 квітня українські війська досягли незначних успіхів на південь від Кремінної. Геолокаційні кадри, опубліковані 24 квітня, показують, що українські війська досягли незначних успіхів на північний схід від Верхньокам’янського та на південний схід від Білогорівки у невизначені дати 24 квітня російський мілблогер заявив, що українські сили відбили невизначені позиції поблизу Білогорівки та що російські війська здійснили невдалі наземні атаки поблизу Невського та Макіївки. У Генштабі України повідомили, що російські війська 23 і 24 квітня не проводили наступальних дій на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Командувач Східної групи військ України генерал-полковник Олександр Сирський 24 квітня заявив, що російські війська ведуть безуспішні штурми на Лиманському напрямку. Голова Сєвєродонецької РДА Роман Власенко 23 квітня повідомив, що російські війська будують укріплення навколо Сєвєродонецька та інших великих міст і доріг в окупованій Луганській області.

Українські війська продовжують обстрілювати російські тилові вузли в тилових районах Луганської області. Російські окупаційні чиновники стверджували, що українські війська завдали удару з HIMARS по Алчевську. Колишній посол ЛНР у Росії Родіон Мірошник 24 квітня заявив, що українські війська завдали удару по нафтобазі в окупованих Ровеньках Луганської області (понад 100 кілометрів від лінії фронту на перехресті Т1320 і Т1322). На відео з геолокацією видно, як пожежники намагаються загасити пожежу в Ровеньках.

Мапа бойових дій в Україні 25 квітня.Мапа бойових дій в Україні 25 квітня. Фото: ISW

Російські сили продовжували наземні атаки в Бахмуті та його околицях і не здійснили жодних підтверджених територіальних здобутків у місті 23 і 24 квітня. Український Генштаб повідомив, що російські війська продовжували атакувати Бахмут і що українські сили відбили російські наземні атаки поблизу Новомаркового, Богданівка, Хромове та Іванівське 23 та 24 квітня.

Російські мілблогери стверджували, що українські війська продовжують бої, щоб відкинути російські сили від дороги Хромове-Часів Яр, уздовж якої, як стверджував один мілблогер, наступали війська Вагнера, і що російські війська вели позиційні бої на північний захід від Бахмута поблизу Оріхово-Василівки.

Мапа бойових дій в Україні 25 квітня.Мапа бойових дій в Україні 25 квітня. Фото: ISW

24 квітня російські війська продовжували вести наземні атаки на лінії Авдіївка-Донецьк. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили російські наземні атаки поблизу Новокалинового, Степового, Первомайського, Мар’їнки і Новомихайлівки 23 і 24 квітня.

Мапа бойових дій в Україні 25 квітня.Мапа бойових дій в Україні 25 квітня. Фото: ISW

ISW не вважає, що українські сили встановили плацдарм через річку Дніпро станом на 24 квітня. ISW оцінив 22 квітня, що українські сили встановили тривалу присутність у деяких районах східного берега Херсонської області, але не плацдарм.

Російські мілблогери висловили триваючу стурбованість можливим українським контрнаступом уздовж лінії фронту в Запорізькій області 23 і 24 квітня. Російські мілблогери стверджували, що українські війська зосереджені в Запорізькій області та готуються завдати удару в напрямку Оріхова, Роботине, та Очеретувате. Окупаційний депутат Запорізької області Володимир Рогов заявив, що українські війська зосереджуються під Гуляйполем і активно перекидають техніку вздовж лінії фронту в Запорізькій області. Рогов заявив, що українські сили можуть спробувати перетнути Каховське водосховище, щоб взяти Енергодар, або вийти в Азовське море і взяти Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС) після успішного контрнаступу.

Мапа бойових дій в Україні 25 квітня.Мапа бойових дій в Україні 25 квітня. Фото: ISW

Мапа бойових дій в Україні 25 квітня.Мапа бойових дій в Україні 25 квітня. Фото: ISW
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах