Карта бойових дій в Україні 26 квітня

Карта бойових дій в Україні 26 квітня.

Карта бойових дій в Україні 26 квітня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
26 квiтня 2023 11:20
Автор: Дарья Кунец

Сьогодні, 26 квітня, в Україні розпочалася 427-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські джерела стверджують, що російські сили здійснили обмежені наземні атаки на лінії Сватове-Кремміна, продовжують атакувати Бахмут і його околиці, а також уздовж лінії фронту Авдіївка-Донецьк.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 26 квітня.

Український військовий чиновник 25 квітня заявив, що українські сили досягають "вражаючих результатів" у контрбатарейній боротьбі проти російських сил на окупованому Росією східному (лівому) березі річки Дніпро. Речник Південного оперативного угруповання України Наталія Гуменюк заявила, що українські сили вдарили та знищили російські артилерійські системи, танки, бронетехніку та системи ППО. Гуменюк додав, що українські війська в "контрбатарейному режимі" відпрацьовують лінію фронту на східному березі. Гуменюк додала, що російські війська евакуюють мирне населення з району берега Дніпра для переходу до російських підрозділів, що спрощує українські операції.

Російські військові блогери продовжують різко заперечувати, що українські війська зайняли стійкі позиції на східному (лівому) березі Херсонської області.

Центр Українського Спротиву повідомив, що українські партизани підірвали блокпост російських військ під Олешками.

Мапа бойових дій в Україні 26 квітня.Мапа бойових дій в Україні 26 квітня. Фото: ISW

Російські джерела стверджували, що російські сили здійснили обмежені наземні атаки на лінії Сватове-Кремінна. Російські військові блогери стверджували 24 квітня, що російські війська просунулися в напрямку Невського, Макіївки і на схід від Спірного. У Генштабі України повідомили, що російські війська продовжують укріплювати позиції на Куп’янському напрямку, а на Лиманському напрямку наземних ударів не вели. Геолокаційні кадри показують, що російські війська, ймовірно, захопили Кармазинівку у невстановлену дату. Командувач Східної групи військ України генерал-полковник Олександр Сирський повідомив 25 квітня, що російські війська намагаються витіснити українські війська з їхніх позицій у районі Серебрянського лісу, щоб створити умови для подальших атак на Лиманський напрямок. Сирський також повідомив, що російські сили на сході України сформували піхотні підрозділи "Штурм" з кожної бригади чи полку, посилені танками, термобаричною артилерією, мінометами та протитанковими підрозділами.

Мапа бойових дій в Україні 26 квітня.Мапа бойових дій в Україні 26 квітня. Фото: ISW

24 квітня російські війська продовжували атакувати Бахмут і його околиці. Геолокаційні кадри показують, що бойовики "Вагнера" незначно просувалися на південний захід від залізничної станції Бахмут-2 у західному Бахмуті. Російські мілблогери стверджували, що війська Вагнера просунулися в південному та західному Бахмуті, де бої найзапекліші. Деякі військові блогери стверджували, що "вагнерівці" просунулися далі на захід від залізничної станції Бахмут-2. Один військовий блогер стверджує, що бої посилюються на північний захід від Бахмута поблизу Оріхово-Василівки і Новомаркове. Український Генштаб повідомив, що в Бахмуті тривають бої, а українські сили відбили російські наземні атаки поблизу Богданівки, Новомаркового, Хромове і Кліщіївка. Речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий заявив, що сили ПВК "Вагнера" більше не можуть вести бойові дії без підтримки російських ВДВ та підрозділів спеціального призначення, які, за словами Череватого, активізуються в районі Бахмута.

Українські сили здійснили локалізовану контратаку на північний захід від Бахмута, ймовірно, щоб зменшити тиск на лінію матеріально-технічного забезпечення, що проходить через Хромове. На відео з геолокацією, опублікованому 25 квітня, видно, як українські війська наздоганяють російські позиції на північ від траси О0504 Хромове-Часів Яр.

25 квітня російські війська продовжували здійснювати наземні атаки вздовж лінії міста Авдіївка-Донецьк. Геолокаційні кадри народної міліції Донецької Народної Республіки (ДНР) 21 квітня показують, що російські сили просунулися на схід у напрямку Невельського. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили російські наземні атаки поблизу Новокалинового, Степового, Північного, Первомайського, Мар’їнки і Новомихайлівки. На карті бойових дій російського військового блогера стверджується, що станом на 25 квітня російські війська просунулися на захід від Кам’янки і на південь від Веселого.

Мапа бойових дій в Україні 26 квітня.Мапа бойових дій в Україні 26 квітня. Фото: ISW

Мапа бойових дій в Україні 26 квітня.Мапа бойових дій в Україні 26 квітня. Фото: ISW

25 квітня російські військові блогери продовжували різко заперечувати, що українські війська зайняли стійкі позиції на східному (лівому) березі Херсонської області. Військові блогери розширили текстові повідомлення та відеозаяви російських військових, які стверджують, що українських військ на східному березі Херсонської області немає і ситуація контрольована. На одному з таких відео зображені співробітники "Союзу добровольців Донбасу", афілійованого з окупаційним главою Криму Сергієм Аксьоновим. Однак один мілблогер стверджував, що українські війська захопили багато островів у дельті річки Дніпро. Російські мілблогери також скористалися можливістю посилити заяви про військові успіхи Росії, включно з тим, що російські війська збили український Су-25, який підтримував українські рейди через річку Дніпро.

Російський окупант заявив, що українські війська експлуатують у Запорізькій області комплекс балістичних ракет малої дальності "Грім-2". Окупаційний чиновник Запорізької області Володимир Рогов 25 квітня заявив, що українські війська перекинули новий ракетний комплекс "Грім-2" до міста Запоріжжя. Повідомляється, що максимальний радіус дії "Грім-2" становить 400-500 кілометрів. Російський військовий блогер заявив, що 22 квітня українські війська обстріляли Керченський міст ракетою "Грім-2".

Мапа бойових дій в Україні 26 квітня.Мапа бойових дій в Україні 26 квітня. Фото: ISW

Мапа бойових дій в Україні 26 квітня.Мапа бойових дій в Україні 26 квітня. Фото: ISW
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах