Військовий із Київської області після ампутації та протезування руки повернувся на фронт

Військовий із Київської області після ампутації та протезування руки повернувся на фронт.

Військовий із Київської області після ампутації та протезування руки повернувся на фронт. Фото: facebook.com/1tmolviv

Події
01 травня 2023 20:46

24-річний військовослужбовець Олександр із Київської області під час боїв на Донбасі втратив праву руку. Після ампутації кінцівки йому встановили біонічний протез, тож український захисник вирішив повернутись на фронт.

Олександр брав участь у звільненні Чернігівської області, а також у боях на запорізькому та донецькому напрямках. Разом із побратимами вони поїхали звільняти одне із сіл у Бахмутському районі. Кулемет їхнього танка раптово заклинив, тому хлопець вибрався з машини, щоб його перезарядити. Саме в цей момент у танк потрапила ворожа міна, внаслідок чого Олександр отримав численні поранення: пошкодження боку, переломи ребер, пробиті легені та посічену руку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Побратими надали постраждалому домедичну допомогу, після чого його відправили до лікарні в Краматорськ. Там лікарі ампутували пошкоджену кінцівку. Потім Олександр пережив кілька операцій та реабілітацію у лікарнях Дніпра та Києва.

Втративши праву руку, хлопець захотів поставити собі сучасний біонічний протез, за допомогою якого можна повернути дрібну моторику. Він думав, що для цього доведеться їхати за кордон, але нову механічну кінцівку йому змогли встановити у Національному реабілітаційному центрі "Незламні" у Львові.

Як тільки він звик до біонічної руки і навчився нею користуватися, Олександр повернувся на фронт.

Вдома на нього чекає дружина та п'ятирічний син, який вважає тата супергероєм. Сам Олександр розповів, що його син дуже зрадів, побачивши біонічну руку, оскільки йому дуже подобаються супергерої із вигаданого всесвіту Marvel. За словами військовослужбовця, дитина вважає його Залізною людиною.

Військовий із Київської області після ампутації та протезування руки повернувся на фронт.Військовий із Київської області після ампутації та протезування руки повернувся на фронт. Фото: facebook.com/1tmolviv
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах