"Євробачення-2023": підсумки першого півфіналу

"Євробачення-2023": підсумки першого півфіналу

"Євробачення-2023": підсумки першого півфіналу Фото: БукІнфо

Події
10 травня 2023 10:13
Автор: Дарья Кунец

Учора, 9 травня, у Ліверпулі о 22:00 стартував перший півфінал міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2023".

На головній сцені Ліверпуля, Великобританія виступили 15 країн, які виборювали право пройти у фінал. Про це пише DW.

Нагадаємо, що у 2022 році конкурс виграла Україна і мала проводити "Євробачення - 2023" на своїй території, але через повномасштабну війну з Росією конкурс від імені України проводить Великобританія. Про це під час церемонії відкриття сказав виконавчий продюсер конкурсу Мартін Естердал. Власне, все шоу було пронизане українським духом, якщо можна так сказати, а відкрив шоу зворушливий відеокліп про Ліверпуль, який прийняв естафету від України.

Співведуча конкурсу Юлія Саніна по-українськи привітала глядачів та виконала пісню "Маяк". Але, мабуть, найемоційнішою частиною першого півфіналу став гостьовий виступ народженої в Ліверпулі Ребеки Фергюсон у дуеті з українкою Alyosha. Разом вони заспівали композицію Duran Duran "Ordinary World", розповівши історію втечі від війни: історію з життя Альоші, яка змушена була залишити Україну в той час, як її чоловік Тарас Тополя пішов воювати. Коли на заднику сцени висвітлилися голограми їхнього листування, зал потонув у кольорах українського прапора.

Отже, за підсумками першого конкурсного дня у фінал пройшли 10 країн – Хорватія, Молдова, Швейцарія, Фінляндія, Чехія, Ізраїль, Португалія, Швеція, Сербія та Норвегія.

Варто зазначити, що Україна не бере участі у відборі та на правах країни-переможниці у 2022 році автоматично проходить у фінал "Євробачення-2023".

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах