Карта бойових дій в Україні 11 травня

Мапа бойових дій в Україні 11 травня.

Мапа бойових дій в Україні 11 травня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
11 травня 2023 10:43

Сьогодні, 11 травня, в Україні розпочалася 442-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. 9 травня українські сили провели успішні обмежені контратаки у районі Бахмута.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 11 травня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Геолокаційні кадри, опубліковані 9 та 10 травня, показують, що українські сили, ймовірно, провели успішні обмежені контратаки на північ від Хромова (безпосередньо на захід від Бахмута) та на північний захід від Білої Гори (14 км на південний захід від Бахмуту) і трохи просунулися у цих районах. Українські джерела стверджували 9 травня, що українські сили знищили 6-ту та 8-у роти 72-ї мотострілецької бригади 3-го армійського корпусу під Бахмутом і просунулися на 2,6 км вздовж 3-кілометрової лінії фронту в цьому районі, хоча візуального підтвердження ISW не спостерігала. з них повідомили про ширші досягнення України.

Повсюдні проблеми з боєздатністю Росії, що посилюються атаками на виснаження в районі Бахмута, ймовірно, значно обмежують здатність російських сил у цьому районі захищатися від локальних українських контратак.

Російські блогери стверджували, що російські війська завдали удару по командному центру, де знаходилися високопоставлені українські воєначальники і офіційні особи, ймовірно, для підтримки зусиль, що продовжуються, спрямованих на те, щоб представити російські операції як такі, що обмежують можливості України розпочати контрнаступ. 10 травня вони заявили, що російські війська завдали удару по командному пункту біля Годинного Яру (12 км на захід від Бахмута), внаслідок чого загинув головний український радник Управління внутрішньої та гуманітарної політики Олексій Титаренко.

Блогери також припустили, що внаслідок удару могли бути вбиті інші високопоставлені українські командири та офіційні особи, і заявили, що удар спричинив абсолютно необґрунтовані чутки, які українські офіційні особи прямо спростували, про те, що внаслідок удару загинув головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний.

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що всі згадані українські командири живі та що заяви про вбивство українських командирів є частиною російської інформаційної операції, спрямованої на приниження українського морального духу.

9 травня Міністерство оборони США (DoD) підтвердило, що українські сили вперше успішно збили російську ракету системою протиракетної оборони Patriot.

Командувач ВПС України Микола Олещук повідомив, що українські сили використали систему "Патріот", щоб збити ракету у повітрі над Київською областю вночі 4 травня.

Мапа бойових дій в Україні 11 травня.Мапа бойових дій в Україні 11 травня. Фото: ISW

10 травня російські війська завдали наземних ударів у районі Куп'янська. Як повідомили у Генеральному штабі України, російські війська на куп'янському напрямі намагалися покращити свої тактичні позиції та вели безуспішні наступальні операції в районі населених пунктів Масюківка (13 км на північний схід від Куп'янська) та Стельмахівка (33 км на південний схід від Куп'янська).

Представник Західного угруповання військ РФ Сергій Зибінський заявив, що частини 1-ї гвардійської танкової армії (Західний військовий округ) завдали ударів по скупченням українських військ у районі Куп'янська.

10 травня російські війська провели наземні атаки у районі Кремінної. Український Генштаб повідомив, що російські війська провели безуспішні наступальні операції в районі Серебрянського лісництва та Білогорівки, приблизно за 10 км на південь від Кремінної.

Український голова міста Сєвєродонецька Роман Власенко заявив, що російські сили використовують зенітно-ракетні комплекси С-300 для завдання ударів по підконтрольній Україні території в Луганській області.

Мапа бойових дій в Україні 11 травня.Мапа бойових дій в Україні 11 травня. Фото: ISW

Російські сили та сили ПВК "Вагнер" продовжували наступальні операції в Бахмуті та його околицях 10 травня, незважаючи на попередню загрозу засновника "Вагнера" Євгена Пригожина, що "Вагнер" піде з цього району опівночі. Генштаб України повідомив, що російські війська вели безуспішні наступальні дії в межах Бахмута та у напрямку н. п. Іванівське (6 км на захід від Бахмута) та Ступочки (13 км на південний захід від Бахмута).

Офіційний представник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий повідомив, що в районі Бахмута сталося 28 бойових зіткнень.

10 травня російські війська продовжили обмежені наступальні операції на фронті Авдіївка-Донецьк. Народне ополчення Донецької Народної Республіки (ДНР) 10 травня опублікувало кадри з геолокацією, які, ймовірно, підтверджують попередні заяви Росії про те, що російські війська захопили Кам'янку (5 км на північний схід від Авдіївки) ще 20 березня.

Мапа бойових дій в Україні 11 травня.Мапа бойових дій в Україні 11 травня. Фото: ISW

Мапа бойових дій в Україні 11 травня.Мапа бойових дій в Україні 11 травня. Фото: ISW

10 травня російські сили завдали авіаударів за українськими позиціями у Херсонській та Запорізькій областях. Генштаб України повідомив, що російські сили завдали авіаударів уздовж лінії фронту в Запорізькій області та вразили Гуляйполі, Малу Токмачку, Оріхів та Степногірськ, а також Кізомис та Станіслав., на захід від Херсону.

Російські джерела продовжують висловлювати припущення щодо можливої підготовки українського контрнаступу на півдні України. Російський milblogger розширив твердження про те, що українські сили утримують позиції на східному (лівому) березі річки Дніпро, незважаючи на те, що інший milblogger стверджує, що українські сили не були присутні на східному (лівому) березі.

Геолокаційні кадри, опубліковані 9 травня, підтверджують активність артилерійських підрозділів 503-го гвардійського мотострілецького полку (19-та мотострілецька дивізія, 58-а загальновійськова армія, ПВО) у цьому районі поблизу н. п. Нестерянка (11 км на південний захід від Оріхова).

Мапа бойових дій в Україні 11 травня.Мапа бойових дій в Україні 11 травня. Фото: ISW

Мапа бойових дій в Україні 11 травня.Мапа бойових дій в Україні 11 травня. Фото: ISW
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах