У КМДА розповіли, як Віктор Павлік міг отримати спецперепустку

У КМДА розповіли, як Віктор Павлик міг отримати спецперепустку.

У КМДА розповіли, як Віктор Павлик міг отримати спецперепустку. Фото:

Події
19 травня 2023 13:18

Український співак Віктор Павлік нещодавно потрапив у скандал через спецперепустку, якою похвалилася його дружина. І хоч спецперепустку пізніше відібрала поліція, багато українців все ще цікваляться, як артист міг отримати документ, що дозволяє їздити під час комендантської години. У КМДА трохи прояснили цей момент.

Нагадаємо, увечері 16 травня дружина Віктора Павліка Катерина Репяхова опублікувала у своєму Instagram-акаунті коротке відео, на якому показала поїздку Південним мостом у Києві та свого чоловіка, який похвалився спецперепусткою. Саме цей міст закрито для приватних авто з 22 червня 2022 року. Їздити ним може лише спецтранспорт екстрених та аварійних служб, громадський транспорт, транзитний вантажний транспорт і ті, у кого є спецперепустка.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У мережі через це спалахнув скандал, оскільки люди запитували, яким чином Павлік отримав спецперепустку, якщо він не належить до підрозділів сектору безпеки та оборони, органів держвлади та працівників критичної інфраструктури, яким такий документ видають. Багато хто вважав, що співак просто його купив.

Поліція відреагувала на новину та відібрала у артиста спецперепустку. При цьому роз'яснень щодо того, як Віктор взагалі його отримав, не було.

Як Віктор Павлік отримав спецперепустку?

Джерела у КМДА та КДВА розповіли "BBC Україна", що видачею таких спецперепусток насамперед займається військова комендатура - центральне управління військової служби правопорядку по м. Києву та Київській області. При цьому на кожне місто та область видається конкретна кількість цих документів. Вони не іменні, а видаються на конкретний транспортний засіб, за яким закріплюють обмежену кількість водіїв.

Номер спецперепустки, який був у Віктора Павліка, свідчить про те, що видали його співаку від області. При цьому артист, можливо, міг задіяти свої особисті зв'язки. Також відомо, що серія цього документа збігається з тими, що були видані одному з благодійних фондів. Але як Павлік із ним пов'язаний – поки що невідомо. Поліція намагається дізнатися це.

До того ж з'ясувалося, що ця спецперепустка дозволяє лише пересуватися містом у період з 00:00 до 05:00, поки діє комендантська година. Їхати Південним мостом документ права не дає. Ймовірно, у цьому випадку поліцейські побачили знаменитість і вирішили його пропустити.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах