Карта бойових дій в Україні 6 червня

Карта бойових дій в Україні 6 червня – фото.

Карта бойових дій в Україні 6 червня – фото. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
06 червня 2023 14:59

Сьогодні, 6 червня, в Україні розпочалася 468-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили здійснили локальні наземні атаки і, як повідомляється, досягли обмежених тактичних успіхів у західній частині Донецької та східної Запорізької областей.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 6 червня.

Міністерство оборони Росії (МО) заявило 5 червня, що 4 червня українські сили провели "широкомасштабний наступ" на п'яти ділянках лінії фронту на південному заході Донецької області. Міноборони Росії заявило, що російські війська відбили всі українські атаки, і доручило начальнику Генерального штабу Росії генералу армії Валерію Герасимову спостерігати за лінією фронту на південному заході Донецька.

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр 5 червня наголосила, що українські сили «переходять до наступальних дій» на невстановлених ділянках фронту.

Маляр додала, що російські джерела активно розповсюджують інформацію про український контрнаступ, щоб відвернути увагу від втрат Росії на бахмутському напрямку. Твердження Міноборони Росії про те, що російські війська негайно відбили українські контрнаступи, узгоджуються з попередніми помилковими заявами Росії, зробленими під час минулих контрнаступів.

Українські сили, мабуть, досягають обмежених успіхів, незважаючи на заперечення з боку Росії. В даний час ISW не намагатиметься оцінити, чи є ці успіхи частиною ширших контрнаступальних операцій. ISW відзначає зростання бойової активності на різних ділянках лінії фронту, але не будуватиме здогадів про наміри, вагу чи спрямованість українських контрнаступних операцій.

Успішна контрнаступальна операція може зайняти дні, тижні або навіть місяці, перш ніж її результат стане цілком ясним, і протягом цього часу російські джерела можуть помилково стверджувати, що вона зазнала невдачі.

5 червня українські війська вели обмежений поступ на північ і південний захід від Бахмута. Маляр повідомила, що українські війська ведуть наступальні операції на східному фронті в районі Бахмута і просунулися на 200–1600 м у напрямку Оріхово-Васильівка (11 км на північний захід від Бахмута) та від 100 до 700 м біля Іванівського (6 км на захід) від Бахмута) та Клещеївки (7 км на південний захід від Бахмута).

Мапа бойових дій в Україні 6 червня.Мапа бойових дій в Україні 6 червня. Фото: ISW

Українські сили продовжували наземні атаки у західній частині Донецької та східної частини Запорізької областей і 5 червня досягли додаткових тактичних успіхів. Геолокаційні кадри, опубліковані 4 і 5 червня, показують, що українські сили, ймовірно, просунулися на південний захід від Великої Новосілки і в межах 1,5 км на північний захід від Сторожова (5 км на південний захід від Великої Новосілки).

Російські блогери стверджували, що українські сили форсували річку Шайтанку і протягом дня вели штурм поблизу Новодонецька (13 км на південний схід від Великої Новосілки). Також вони стверджували, що українські сили витіснили російські війська з Новодонецького та зберігали присутність у населеному пункті станом на вечір 5 червня.

Мапа бойових дій в Україні 6 червня.Мапа бойових дій в Україні 6 червня. Фото: ISW

Мапа бойових дій в Україні 6 червня.Мапа бойових дій в Україні 6 червня. Фото: ISW
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах