Українського бійця висадили з літака, бо він не міг сидіти через протез

Українського бійця висадили з літака, бо він не міг сидіти через протез -

Українського бійця висадили з літака, бо він не міг сидіти через протез - фото: tiktok.com/@mbbddk

Події
10 липня 2023 19:17

Українського захисника висадили із літака, який летів із Ізраїлю до Польщі. Чоловік через протез не міг сидіти на своєму місці, тому стояв на милицях.

Так, у соцмережах з'явилося відео, що чоловік на милицях стоїть у салоні літака. Далі до нього підходить, вирогідно, бортпровідниця і просить вийти.

За інформацією очевидців, український ветеран був змушений залишити рейс із Тель-Авіва до Варшави, бо не міг сидіти на своєму місці через протез. Він сказав, що втратив ногу на війні і летить додому до родини в Україну. Чоловік простояв у кутку літака півтори години. Потім упав і пошкодив руки.

Ветеран почав плакати та кричати: "Як я потраплю додому?". Чоловік показував бортпровідниці рюкзак із подарунками для рідних, але вона вказала йому на вихід і той вийшов.

@mbbddk

Він плакав і репетував «як я повернуся додому?» він показав стюардесі рюкзак у якому були виключно подарунки для його родини, яка напевно на нього довго чекала. Пробач рандомний чоловік з літака. Ти герой.

♬ оригінальний звук - hhhwvix

@mbbddk Відповідь користувачу @Марина ♬ оригінальний звук - hhhwvix

Ситуацію прокоментували у угорській авіакомпанії Wizz Air

Представники авіакомпанії відреагували на ситуацію та прокоментували її на сторінці у Twitter:

- Ми просимо вибачення за викликане невдоволення з приводу ситуації з пасажиром на нашому нещодавньому рейсі з Тель-Авіва до Варшави. Безпека є нашим пріоритетом номер один, тому екіпаж є відповідальним за те, щоб усі пасажири були готові до перельоту або супровід для допомоги, – написали у Wizz Air.

За інформацією компанії, їх працівники зобов'язані відмовити у посадці в тому випадку, якщо помітять, що один з пасажирів має певні захворювання, які можуть їм нашкодити під час перельоту. Цей випадок, за їхніми словами, був таким.

- У цьому випадку це було важке, але необхідне рішення, ухвалене з урахуванням безпеки пасажира. Йому надали воду та місце, щоб чекати на допомогу персоналу аеропорту, – кажуть у Wizz Air.

Реакція МЗС

Спікер МЗС Олег Ніколенко написав, що міністерство дуже засмутила інформація про ситуацію в аеропорту Тель-Авіва, і в ній хочуть розібратися.

Українського бійця просять звернутися до МЗС і якщо підтвердиться порушення авіакомпанії, то докладуть максимальних зусиль для відновлення прав громадянина України.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах