У Київській області отримали першу партію протезів для ранньої реабілітації

У Київській області отримали першу партію протезів для ранньої реабілітації -

У Київській області отримали першу партію протезів для ранньої реабілітації - фото: facebook.com/profile.php?id=100070939591396

Події
20 липня 2023 10:19
Автор: София Бакун

Британська благодійна організація The Eneida Foundation передала інноваційні soft-протези рук для ранньої реабілітації Koalaa Ltd на Київщину. Ціна одного протезу - 2400 фунтів стерлінгів.

Як повідомила заступниця голови Київської обласної ради Тетяна Семенова, вчора керівник благочинної організації «Українська медична місія» Дмитро Вернигор та його заступник Олеся Бурдик презентували 20 soft-протезів.

Благодійність стала можливою завдяки зустрічі Київської облради і медичної місії з британськими й ізраїльськими лікарями. Тоді ж меценат Алекс Льюїс прийняв рішення розпочати роботу над розробкою нових допоміжних технологій для постраждалих внаслідок російської агресії.

М'який протез рук дозволить людині з ампутацією розпочати процес реабілітації та адаптуватися до нових умов життя вже протягом першого місяця після операції з ампутації - самостійно їсти, писати, грати на інструментах, їздити на велосипеді тощо. Зазвичай, цей період займає не менш ніж півроку, і люди з такими травмами не можуть самостійно обслуговуватись.

Адміністрація планує забезпечити такими протезами наших воїнів, які втратили кінцівки, цивільних, які постраждали від військових дій та дітей, які з різних причин, потребують такої допомоги.

Нагадаємо, у трьох медзакладах Києва за кошти німецьких партнерів встановлять автономні сонячні електростанції, які забезпечать безперебійне постачання електроенергії. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах