Стали відомі подробиці про встановлення герба України на скульптурі "Батьківщина-Мати" у Києві

Стали відомі подробиці про встановлення герба України на скульптурі "Батьківщина-Мати" у Києві.

Стали відомі подробиці про встановлення герба України на скульптурі "Батьківщина-Мати" у Києві. Фото: facebook.com/MCIPUkraine

Події
20 липня 2023 17:55

Виявилося, що тризуб виготовлений із того самого матеріалу, з якого виконано саму скульптуру в Києві. І коштує заміна герба дуже дорого.

Подробиці про заміну радянського герба на монументі "Батьківщина-мати " на герб України розповів скульптор Олексій Пергаменник. Як повідомляє "Країна", працювати над проектом він почав у середині травня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Скульптор "спілкувався з автором герба, який був затверджений на законодавчому рівні в 1992 році". Було важливо встановити герб без будь-яких помилок та спотворень.

На новому гербі буде повністю збережено пропорції. "Всі радіуси, кути та всі співвідношення ідентичні тим, які прописані в Конституції", - запевняє скульптор.

Матеріал тризуба повністю ідентичний матеріалу, з якого зроблена сама скульптура - це нержавіюча сталь, що містить титан, 1,5 мм товщиною. Вага нового герба – приблизно 400 кг. Розмір щита – 8х12, а розмір тризубу 7,6х4,5 і виступає він на 20,5 см.

Щоб новий герб виглядав красиво, різні зразки піднімали на тросах та дивилися, як вони виглядають. Також було створено і 3D модель зображення.

Встановлення герба коштуватиме 28 млн гривень. Пергаменщик знає о хвилі хейту в інтернеті, що ці гроші можна було віддати армії, а не витрачати на скульптуру. Однак він запевняє, що за фінансові питання відповідає не він, його справа – виготовити якісне зображення. На його думку, справа того варта, тому що "герб нарешті буде в Києві на найвищій статуї Європи".

Фото: t.me/stranauaФото: t.me/stranaua

Нагадаємо, монтаж композиції має розпочатися у липні, а закінчитися до 24 серпня 2023 року.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах