Монумент "Батьківщина-Мати" в Києві перейменують

Монумент "Батьківщина-Мати" в Києві перейменують - фото: Світлана Мялик

Монумент "Батьківщина-Мати" в Києві перейменують - фото: Світлана Мялик

Події
31 липня 2023 12:13
Автор: София Бакун

Перейменування дасть абсолютно нове життя скульптурі.

Як повідомив в інтерв'ю "Українському Радіо" гендиректор Національного музею історії України у Другій світовій війні Юрій Савчук, монумент "Батьківщина-мати" у Києві перейменують на "Україна-мати".

За словами Юрія Савчука, монумент є символом стійкості та незламності українського народу. Він створений в Україні, створений зусиллями українських робітників, інженерів, учених, тому так важливо, аби в його назві було слово "Україна". Зараз напрочуд актуально подарувати йому друге життя, під час повномасштабного вторгнення цей монумент почав набувати інше значення. Гендиректор музею пов’язує появу тризуба на скульптурі з перейменуванням монументу, перейменуванням музею, розширенням його функцій, новим осмисленням, новими сенсами, новим іміджем.

Найвірогідніше, що рішення Вченої ради музею стосовно перейменування монументу буде затверджене Міністерством культури та інформаційної політики напередодні 24 серпня нинішнього року – Дня незалежності України. Вже був затверджений графік необхідних дій, залишилося тільки чекати на наказ Міністерства культури та інформаційної політики.

Нагадаємо, та сталь, яку надав комбінат "Запоріжсталь", не підійшла для виготовлення частини виробу для монумента "Батьківщина-мати" у Києві. Вона не відповідає технічним вимогам.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах