У "Київзеленбуді" прокоментували видалення дерев у парку КПІ

У "Київзеленбуді" прокоментували видалення дерев у парку КПІ -

У "Київзеленбуді" прокоментували видалення дерев у парку КПІ - фото: facebook.com/k0sm0s

Події
18 серпня 2023 08:50
Автор: София Бакун

Напередодні у парку КПІ, що є пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення, зрізали кілька десятків дерев. Це викликало хвилю обурення в мережі. Активісти висунули теорію про підготовку вказаної території під забудову.

У КО "Київзеленбуді" пояснили, що дозволи на видалення дерев надає Постійно діюча комісія з обстеження зелених насаджень Києва, до складу якої входять фахівці КО "Київзеленбуд", Управління екології та природних ресурсів КМДА, Державної екологічної інспекції та представник заявника (власника земельної ділянки).

У "Київзеленбуді" запевнили, що видалення дерев у парку КПІ є законним, та навіть необхідним.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За збереження зелених насаджень і належний догляд за ними на території КПІ є відповідальним НТУУ "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського". Путримання зазначається, що догляд за деревами і чагарниками здійснюється протягом року і включає: поливання, внесення добрив, вкриття, оприскування крон дерев, догляд за ґрунтом, боротьбу з бур’янами, обробку дупел і механічних пошкоджень, формування крон дерев і чагарників.

Якщо ж адміністрація університету вважає, що дерева є аварійними, сухостійними, фаутними (з вадами стовбурів), трухлявими і, можливо, підлягають видаленню, то керівництво має звернутися до вищезгаданої комісії. У зв’язку з цим,  НТУУ "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" надіслав звернення до Комісії — лист-звернення від 16.07.2021. Після діагностики дерев представниками Комісії було складено Акт обстеження зелених насаджень.

Відповідно до висновків комісії видаленню підлягають 245 дерев, оскільки з них — 11 сухостійних на 90%, 1 дерево — на 80%, 2 дерева були аварійними з трухлявою деревиною і 1 вітровальне. Всі інші — сухостійні на 100%.

За рішенням та заявою університету було видалено сухостійні дерева. Крім того, в КПІ заявили, що на місці видалених дерев у жовтні-листопаді висадять нові.

Нагадаємо, у Києві вперше застосували інноваційний спосіб для поливу дерев.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах