Чиновника КМДА усунули з посади через загибель людей, яких не пустили до укриття

Чиновника КМДА усунули через загибель людей, яких не пустили в укриття

Чиновника КМДА усунули через загибель людей, яких не пустили в укриття - фото: t.me/kyiv_pro_office

Події
13 вересня 2023 15:12

Директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА усунули з посади, бо підозрюють у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Йдеться про загибель трьох людей 1 червня під час ворожого обстрілу Деснянського району Києва. Уламки однієї збитої ракети впали на територію дитячої поліклініки. У цей момент на вулиці стояли люди, які хотіли потрапити в укриття поліклініки, але його було закрито. Один чоловік вирішив оббігти будівлю з іншого боку, щоб розбудити охоронця, і той відкрив укриття. Але доки він утік, його дружина загинула від падіння уламків ракети. Також загинули ще двоє людей, у тому числі одна дитина.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомили у прокуратурі, Київський апеляційний суд за апеляційною скаргою прокурора Деснянської окружної прокуратури скасував рішення суду першої інстанції та усунув з посади директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА, підозрюваного у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи з 2018 року на посаді директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА, неналежно виконував службові обов'язки та фактично не здійснював контроль за утриманням та станом готовності укриттів, що призвело до загибелі та травмування людей на порозі найпростішого укриття.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах