В київському метро перезаписали оголошення станцій

В київському метро перезаписали оголошення станцій - фото: Getty Images/PixelsEffect

В київському метро перезаписали оголошення станцій - фото: Getty Images/PixelsEffect

Події
22 вересня 2023 11:37
Автор: София Бакун

У звуковому записі станцій Київському метрополітену допоміг британець, який з початку повномасштабного вторгнення надає гуманітарну допомогу на території України.

Як пояснили в пресслужбі комунального підприємства, окрім перезапису усіх назв станцій англійською мовою, у вагонах синьої лінії вже звучать нові аудіооголошення з назвою станції "Площа Українських Героїв".

Натомість, у столичній підземці тривають роботи з перейменування двох станцій метро зеленої гілки - "Площі Льва Толстого" та "Дружби народів". Вони, нагадаємо, тепер називаються "Площа Українських Героїв" та "Звіринецька".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім цього, у межах кампанії з перейменувань, у метрополітені вже замінили назви на всіх інформаційних покажчиках напрямку руху пасажирів і поїздів, а також встановили нові лінійні схеми, що знаходяться над дверима у вагонах. Роботи із заміни карти-схеми на інформаційних стендах, які розташовані на платформах станцій досі тривають.

Процес перейменування йде до завершення. Однак на виконання деяких робіт потрібно більше часу. Наприклад, виготовлення та встановлення на кожну перейменовану станцію чотирьох комплектів букв для назв. Зауважимо, що більшість вдосконалювальних робіт працівники "Київського метрополітену" проводять виключно вночі.

Нагадаємо, вестибюль станції метро "Лук'янівська", яка на початку 2022 року постраждала внаслідок російського ракетного удару, вирішили відремонтувати. Так, тендер на ремонт вже з'явився на сайті Prozorro. На роботи готові витратити майже 85 мільйонів гривень. Очікується, що ремонтні роботи завершаться на початок 2024 року. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах