Карта бойових дій в Україні 21 жовтня

Мапа бойових дій в Україні 21 жовтня.

Мапа бойових дій в Україні 21 жовтня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
21 жовтня 2023 11:02

Сьогодні, 21 жовтня, в Україні розпочався 605-й день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили продовжують контрнаступальні дії та поступово просуваються вперед, атакує і Росія.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 21 жовтня.

20 жовтня російські війська розпочали новий наступ біля Авдіївки і просунулися незначно, що вказує на те, що російське військове командування, як і раніше, віддане наступальним операціям у цьому районі, незважаючи на тяжкі втрати техніки та особового складу. На геолокованих кадрах, опублікованих 20 жовтня, видно, що російські війська добилися невеликих настань на захід від Красногорівки (5 км на північ від Авдіївки). Російські блогери та український військовий оглядач заявили, що російські війська захопили український опорний пункт на північний схід від Авдіївки, просунулися до залізничної станції на північ від Авдіївки та просунулися до ресторану «Царське Полювання» на південь від Авдіївки. Однак один відомий російський блогер заявив, що російські війська безуспішно атакували поблизу Північного (6 км на захід від Авдіївки), на південь від Авдіївки, біля Степового (8 км на північний захід від Авдіївки) та біля Новокалинового (11 км на північний захід) від Авдіївки). Інші блогери стверджували, що 19 жовтня російські війська просунулися на лінію Степове-Бердичі (8-10 км на північний захід від Авдіївки) на відстань до одного кілометра і що 20 жовтня бойові дії продовжуються в районі Бердичів. Український генеральний штаб повідомив, що українські сили відбили російські атаки в районі Авдіївки, Новокалинового, Степового, Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки) та Північного.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

20 жовтня українські сили продовжили масштабніші, ніж зазвичай, наземні операції на східному (лівому) березі Херсонської області та встановили підтверджену присутність у населеному пункті на східному березі. На геолокованих кадрах, опублікованих 19 жовтня, видно, що українські війська просунулися на північний схід Кринок (27 км на схід від міста Херсон та 2 км від річки Дніпро). Російські блогери стверджують, що українські сили закріплюються в районі Кринок і продовжують зберігати свою присутність у районі Антонівського шосе та залізничних мостів. Відомий російський блогер заявив, що українські сили тимчасово просунулися далі в Кринки до дороги Козачі Табори-Кринки-Корсунка, перш ніж російські авіаудари відкинули українські війська до північної околиці населеного пункту. Інший російський блогер заявив, що в районі Піщанівки (14 км на схід від Херсона та 4 км від Дніпра) продовжуються бойові дії, а на південній околиці населеного пункту діє українська диверсійно-розвідувальна група. Відомий російський блогер припустив, що російські війська утримували позиції лише на південній околиці Піщанівки станом на полудень 18 жовтня, а український Генштаб повідомив 19 жовтня, що російська авіація завдала удару по Піщанівці, маючи на увазі, що українські сили все ще діють в населеному пункті. Однак ISW не виявила жодних інших візуальних підтверджень того, що українські сили зберігають позиції у населених пунктах на східному березі, окрім Кринка.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські та українські джерела продовжують вказувати, що російські підрозділи, що обороняють східний берег Херсонської області, є відносно менш боєздатними, ніж інші російські сили на інших ділянках фронту. Український військовий оглядач заявив, що російське Дніпровське угруповання військ здебільшого складається з елементів 49-ї загальновійськової армії (ЮВО) і, ймовірно, елементів нещодавно створеної 18-ї загальновійськової армії. Більшість 49-ї загальновійськової армії (САА) було перекинуто на східний берег Херсонської області після виведення російських військ із західного (правого) берега, а підрозділи 205-го мотострілецького полку 49-ї САА з того часу зазнали значних втрат. Міністерство оборони Сполученого Королівства повідомило 21 серпня, що російські військові, швидше за все, формують новий 18-й САА з інших підрозділів, що діють нині в Херсонській області, і малоймовірно, що нові підрозділи 18-го САА повністю складаються зі свіжих сил або укомплектованих до межі доктринальної чисельності. Розгортання 18-ї САА на Херсонщині нагадує спішне розгортання новоствореної 25-ї САА на Куп'янському та Лиманському напрямках на початку вересня 2023 року, і 18-а САА, ймовірно, зіткнеться з аналогічними проблемами з нестачею особового складу, техніки та належного обладнання та навчання. Російський блогер заявив, що частини 26-го мотострілецького полку, який імовірно входить до складу 70-ї мотострілецької дивізії 18-ї САА, захищаються від дій українців у районі Кринок. Інший російський блогер заявив, що в районі Антонівського залізничного мосту діють підрозділи 1-го батальйону 177 полку морської піхоти Каспійської флотилії. Підрозділи 177 полку морської піхоти обороняються на заході Запорізької області з початку українського контрнаступу і, ймовірно, зазнали значних втрат.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

20 жовтня російські війська продовжили наступальні операції на лінії Куп'янськ-Кременна, але не домоглися будь-яких заявлених чи підтверджених наступів. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили атаки російських військ на Куп'янському напрямку в районі Сіньківки (8 км на північний схід від Куп'янська) та Іванівки (20 км на південний схід від Куп'янська), на захід від с. Сватове) та біля Невського (18 км на північний захід від Кремінної). Російські джерела стверджували, що російські війська продовжували атакувати райони Сіньківки, Іванівки, Надії та Макіївки, а один російський агрегатор новин заявив, що російські війська підійшли до околиці Лимана Першого (8 км на північний схід від Куп'янська). Український військовий оглядач Костянтин Машовець повідомив, що підрозділи 26-го танкового полку (47-а танкова дивізія, 1-а гвардійська танкова армія, Західний військовий округ) та 15-го мотострілецького полку (2-а мотострілецька дивізія, 1-а гвардійська танкова армія, Західний військовий округ) продовжують наступ на північ у район Ягідне-Іванівка (22 км на південний схід від Куп'янська), але прорватися у бік траси Н26 Куп'янськ-Сватове не вдалося. Машовець зазначив, що російські сили змістили акцент у бік Петропавлівки (на північний схід від Куп'янська) та напрямки Степова-Новосілка-Курилівка (безпосередньо на схід від Куп'янська).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

20 жовтня українські сили продовжили наступальні операції в районі Бахмута, але не досягли підтверджених успіхів. Російські джерела, у тому числі в Міністерстві оборони Росії (МО), заявили, що українські сили продовжують атакувати лінію Клещеївка-Андріївка-Курдюмівка (7-13 км на південь від Бахмуту). Український військовий оглядач Костянтин Машовець повідомив, що українські війська просунулися до залізничної лінії на схід від Кліщеївки. Машовець повідомив, що підрозділи російської 83-ї окремої десантно-штурмової бригади (ВДВ) обороняються на захід від Зайцево (5 км на схід від Клещеївки), що вказує на те, що 83-я бригада ВДВ, ймовірно, розколота щонайменше на два напрямки, у тому числі на заході Запорізької області.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

20 жовтня російські війська продовжили наступальні операції на захід і південний захід від Донецька, але не досягли якихось підтверджених успіхів. Український генеральний штаб та російські джерела повідомили, що російські війська атакували у Мар'їнці (на західній околиці міста Донецька) та в районі Новомихайлівки (25 км на південний захід від міста Донецька).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

20 жовтня Міноборони Росії заявило, що минулого тижня російські війська відбили обмежені атаки української армії в районі Вугледару на заході Донецької області.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські джерела стверджують, що українські сили 20 жовтня провели невдалі атаки в районі кордону Донецької-Запорізької областей. Міністерство оборони Росії (МО) та російський блогер заявили, що російські сили відбили атаки українських військ у районі Урожайні (9 км на південь від Великої Новосілки) та Старомайорське (9 км на південь від Великої Новосілки).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах