Стало відомо, наскільки Київ підготовлений до нових ударів по енергоінфраструктурі

Стало відомо, наскільки Київ підготовлений до нових ударів по енергоінфраструктурі.

Стало відомо, наскільки Київ підготовлений до нових ударів по енергоінфраструктурі. Фото: wikipedia.org

Події
21 жовтня 2023 12:29

У КГВА висвітлили питання, наскільки енергетичні об'єкти у Києві зможуть витримати можливі атаки з боку Росії цієї зими.

Нові масові удари по Києву з боку Росії можливі, через це міська влада готується до будь-яких сценаріїв. Як розповів голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко в інтерв'ю ТСН, минулої зими внаслідок обстрілу було пошкоджено дві третини енергетичних потужностей Києва.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після настання весни та тепла розпочалася інтенсивна робота над відновленням зруйнованих та пошкоджених об'єктів, до якої включились як енергетики, так і співробітники комунальних служб, а також будівельники. Багато хто з них усю теплу пору року працював без вихідних і ночами.

"Укренерго" зможе постачати до зими збільшену кількість енергії. Крім того, створено спеціальні споруди фізичного захисту енергооб'єктів – вони є унікальними у світовому масштабі.

Також підготовлено схеми резервного живлення. Були вперше у світовій практиці розроблено варіанти подолання можливих наслідків нових обстрілів та пошкоджень.

Упродовж цього року до Києва приїжджала допомога з-за кордону, причому у значних обсягах. Столиця отримала енергетичне обладнання, трубопроводи тепломереж, генератори та спеціальні генератори для артезіанських свердловин.

Допомога надходить від USAID, UNICEF, а також від міст-побратимів Києва – Праги, Парижа, Мюнхена, Риги, Будапешта, Барселони, Гамбурга, Оденсе, Тампере.

Нагадаємо, у грудні 2022 року Київ був на межі повної евакуації мешканців. Це було пов'язано з масовими обстрілами об'єктів енергосистеми.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах