Черговий мовний скандал: у Києві військовому, який працює водієм таксі, пробили шини авто

Черговий мовний скандал: у Києві військовому, який працює водієм таксі, пробили шини авто

Черговий мовний скандал: у Києві військовому, який працює водієм таксі, пробили шини авто Фото: водій таксі Сергій

Події
30 жовтня 2023 09:05

У Києві стався черговий мовний скандал. Військовий підрозділу "Кракен" після поранення пішов працювати у таксі, аби заробити гроші на лікування.

Чоловік виклав відео у соціальну мережу "Тік Ток", де розповів, що між ним та двома пасажирами виникла суперечка щодо державної мови. Редакція vgorode.ua зв'язалася з водієм та дізналась подробиці мовного скандалу.

Як розповідає водій, він виїхав на замовлення та забрав двох пасажирів. Під час поїздки виник конфлікт, молоді люди поскаржились на недосконалу українську мову водія. Чоловік почав діалог з пасажирами та пояснив, що має право не розмовляти з пасажирами та його основна задача доставити пасажирів з однієї точки на другу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Я не висаджував пасажирів, коли почалася сварка через мову. Прикро, коли ти повертаєшся після фронту і мирне населення не входить у ситуацію військовослужбовців, головне, щоб обслуговував державною мовою. Я розмовляю суржиком, бо жив у Харкові та навчався в російській школі. Питання мови має бути не до мене, а до нашої влади. Саме влада припустилася помилки, що я навчався в російськомовній школі, технікумі, - прокоментував Сергій.

Після завершення поїздки, молоді люди обурились на водія та залишили погану оцінку, після чого водія закинули до чорного списку. Як розповідає чоловік, після цього компанія Uklon його заблокувала, але після пояснення ситуації компанія таксі все ж таки розблокувала водія.

Сергій зазначає, що після викладення відео у соціальну мережу "Тік Ток", шини на авто, яке він орендував для роботи були неодноразово пробиті.

@user7958334010135 ♬ оригінальний звук - 🇺🇦Кракен

Чоловік намагається вивчити українську та згоден, що має знати державну мову. Сергій розповідає, що не тримає образи на пасажирів, але ситуація з пробитими колесами його засмучує. 

Нагадаємо, між водієм таксі та пасажирками виник мовний скандал. Водій відмовився обслуговувати державною мовою та вигнав двох пасажирок.  

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах