У Вінниці через російський шансон побилися компанії співробітників СБУ та військового

У Вінниці через російський шансон побилися компанії співробітників СБУ та військового.

У Вінниці через російський шансон побилися компанії співробітників СБУ та військового. Фото: t.me/stranaua

Події
07 листопада 2023 14:39

У Вінниці побилися військові та співробітники СБУ. Конфлікт розпочався через російський шансон, який останні слухали у ресторані.

Інцидент стався у суботу, 4 листопада, у ресторані "Арталь". Там військовий із рідними, друзями та їхніми дітьми святкував свій день народження. У той ж вечір у VIP-залі день народження відзначав співробітник СБУ. Як пише місцеве видання "20 хвилин", о 22:00 у ресторані перестав грати музичний супровід і тоді гості почули, що із VIP-залу заграв "Владимирский централ" у виконанні Круга.

Люди терпіли, але після "Владимирского централа" пішла пісня "Приходите в мой дом, мои двери открыты". Тоді гості прийшли у VIP-кімнату та зробили зауваження любителям шансону. Проте ті уваги не звернули, як і співробітники ресторану.

Після цього з кімнати вийшли чоловіки та почалася бійка. Гостя, яку на день народження запросив військовий, розповіла, що охорона ресторану та співробітниці лише посміхалися, дізнавшись про те, що сталося. Тоді люди викликали поліцію.

- Але й ті теж лайтово до всього поставилися. Потім змушені були викликати швидку, оскільки були постраждалі: трьох чоловіків з нашої компанії доправили до лікарні. Прикро в цій ситуації, що ніхто не хотів вибачитися, а навпаки почали бійку, а б'ються ті чоловіки добре. Ми звернулися до журналістів, оскільки боїмося, що відеодокази камер спостережень ресторану будуть знищені та справу закриють, – сказала відвідувачка ресторану.

За інформацією місцевого видання, зауваження шанувальникам шансону зробили троє чоловіків – військовий, стоматолог та юрист. Був ще четвертий постраждалий – львів'янин. Очевидці кажуть, що це він крутив шансон і був ініціатором бійки разом із сином – військовослужбовцем Департаменту військової контррозвідки СБУ, який святкував день народження. У нього нібито була нагородна зброя – пістолет Glock-17, який він отримав від колишнього міністра оборони Олексія Резнікова. Також у тій компанії було ще два співробітники контррозвідки.

У поліції Вінницької області сказали, що відкрито кримінальне провадження за статтею за хуліганство. Усі учасники встановлені.

Керівник Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Олексій Рихлюк сказав, що зараз здійснюється процесуальне керівництво щодо цього факту. У ході досудового розслідування встановлено, що до подій, можливо, справді причетні співробітники Служби безпеки, департаменту контррозвідки. Вже проведено першочергові слідчі дії, огляд місця події, допит свідків. Ситуація перебуває в особистому контролі управління.

Нагадаємо, раніше скандальна ексдепутатка Ірина Фаріон заявила, що не вважає українцями військових із "Азова" через те, що вони не знають державної мови. Їй різко відповіли військовослужбовці та також ситуацію прокоментував омбусмен.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах