Нардеп збив дівчину на Житомирській трасі: Ніколаєнку обрали запобіжний захід

Нардеп збив дівчину на Житомирській трасі:Ніколаєнку обрали запобіжний захід.

Нардеп збив дівчину на Житомирській трасі:Ніколаєнку обрали запобіжний захід. Фото: kyivschina24.com

Події
10 листопада 2023 12:30

У п'ятницю, 3 листопада, народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Ніколаєнко на смерть збив 18-річну дівчину на Житомирщині. Депутат сам визнав скоєне та зробив допис у своєму Facebook. У четвер, 9 листопада, суд йому обрав запобіжний захід.

Вчора пройшло засідання суду по справі депутата Андрія Ніколаєнко, вступитися за нього прийшли колеги, про це повідомляє ТСН.

Прокурор вимагав обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. До суду прийшли колеги депутата, аби вступитися за Ніколаєнко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У суді свою позицію висловили такі посадовці:

  • командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський - він просив долучити до справи лист, в якому йшлось про неупереджене розглядання справи;
  •  командувач сил територіальної оборони ЗСУ Анатолій Баргилевич;
  • народний депутат Валентин Наливайченко, який наголосив, що бере Андрія Ніколаєнка на поруки.

Також у суді висловився сам Ніколаєнко. Депутат попросив не згадувати, що він нардеп та не політизувати цю справу.  Він заявив, що відкритий перед слідством.

- Я б не хотів, щоб трагічна справа щодо ДТП стала політичною через те, що це народний депутат чи інша посадова особа. З перших хвилин ДТП я допомагав слідству, я був відкритим, пройшов усі необхідні експертизи та далі буду відкритим перед слідчими. Нікуди не ховався і не збирався ховатись, – заявив Ніколаєнко.

Подробиці справи:

Зазначимо, що нардеп дійсно пішов на співпрацю зі слідством, про це підтвердили свідки ДТП та правоохоронці. У результаті розслідування виявилось, що дівчина перебігала дорогу у невстановленому місці.

На кадрах із відеореєстратора одного з водіїв, який проїжджав повз місце трагічної ДТП, можна побачити, що тіло загиблої дівчини лежить далеко від пішохідного переходу.

Відомо, що за деякий час до смертельного ДТП, Ніколаєнко перевищив дозволену швидкість на трасі. На засіданні суду прокурор долучив до справи результат технічної експертизи. Відповідно до неї, швидкість авто під час руху становила від 141 до 153 кілометрів на годину. Тож згідно з технічною експертизою, нардеп швидкість перевищив.

У коментарі для журналістів ТСН він переконував, що під час ДТП не перевищував швидкість:

- Я визнаю, що до цього я перевищив швидкість. Це було зафіксовано камерою, я сплатив цей штраф. Це було в той день, але за 60-70 км до цього місця. В абсолютно іншому місці. В той момент, коли дівчина вибігла, я почав реагувати, гальмувати. Швидкість була в межах норми, – запевнив він.

Що відомо про загиблу?

Дівчина була сиротою та жила разом із сестрою та її дітьми. Родичі загиблої не знали де взяти гроші на поховання, тому довелось позичати гроші.

Родичі також додали, що депутат Ніколаєнко пропонував гроші на допомогу сім'ї загиблої. Сестра загиблої зазначає, що склалось враження, ніби він хоче зам'яти справу. Депутат у свою чергу спростовує слова дівчини та каже протилежне.

-Чому відмовилися? Я надав допомогу на поховання. Чисто по-християнськи побачив, що сім’я небагата. Передав кошти на поховання. Не знаю, де і що вони позичали, – каже нардеп.

Рішення суду:

Печерський суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового тримання під вартою депутата до 4 січня 2024 року, без права внесення застави, і з носінням браслета. Також Ніколаєно має здати свій закордонний паспорт.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах