Одного вбила та 5 отруїла: жінка надсилала своїм колишнім смертельні подарунки

Одного вбила та 5 отруїла: жінка надсилала своїм колишнім смертельні подарунки.

Одного вбила та 5 отруїла: жінка надсилала своїм колишнім смертельні подарунки. Фото: facebook.com/pol.kyivregion

Події
12 листопада 2023 14:54

Поліція Києва завершила досудове розслідування стосовно жінки, яка відсилала колишнім смертельні подарунки. Взимку до поліції зателефонував лікар та повідомив, що до лікарні Іванківського району доставлено 38-річного чоловіка з ознаками отруєння талієм. 

Як повідомляють у поліції Київської області, оперативники почали розслідування. Потерпілий зазначив, що 14 лютого отримав повідомлення від невідомого номеру, що він брав участь у розіграші та виграв приз. Через декілька днів, він отримав приз у вигляді пляшки рому, яку почав поступово вживати. За деякий час йому стало зле та він потрапив до лікарні. 

У результаті розслідування виявилось, що потерпілий у минулому мав стосунки із жінкою, сімейне життя яких не склалося. Вона створила фейкову сторінку в Фейсбуці, почала розміщувати там неправдиву інформацію, що нібито проводиться конкурс, і потім на цій сторінці нібито опублікувала імена та прізвища переможців, повідомляє KP.ua.

Про постраждалих:

Розслідування справи почалось після дзвінка з лікарні Іванківського району. До лікарні потрапив 38-річний чоловік з ознаками отруєння талієм. Виявилось, що подібні випадки з отруєнням талієм зафіксовані у лікарні Фастова.

У лікарні вже перебувало 4 жінки, які напередодні святкували День ангела та відкрили пляшку рому, яку одна із жінок виграла у розіграші. Через декілька днів їм стало зле та вони потрапили до лікарні. Жінок поклали у реанімацію.

На жаль, врятувати життя чоловіка не вдалось. Він помирав у муках, спочатку відказали ноги, потім він перестав їсти, ковтати. Він не міг випити нормально води. Все тіло було фактично паралізоване. В його крові була занадто велика доза талію.

Ситуація з жінками трохи краща, їх врятувало те, що вони розпили пляшку на чотирьох. У жінок також були важкі отруєння - довгий час вони так само не могли ходити, ковтати, втратили волосся, але у них швидше виявили талій та почали вводити антиотруту.

Як знайшли зловмисницю:

Загиблий був родом з Іванкова, чоловік однієї з отруєних жінок також. Поліція почала зіставляти два цих випадки.

Посилка, в якій постраждалим прийшов їхній "виграш", була нехарактерною, і карний розшук почав розслідувати, хто міг купити ті пляшки та шоколадки, проглядали відео з камер спостереження. На одній з камер побачили зображення жінки, яка виносить з магазину ті самі товари, і дізналися, що вона теж родом з Іванкова.

Поліція почала підозрювати, що саме ця жінка відправляла отруєнні призи та вела сторінку в фейсбуці.

Мотив злочину:

Обвинувачувана виявилась 35-річна жінка. У минулому вона мала стосунки із загиблим, але їх сімейне життя не склалося. Жінка завагітніла, разом із чоловіком прийшла до матері обранця та попросили гроші на аборт. Жінка боялась народжувати, адже її батьки "вбили" б її. Також на той час, вона вступила до столичного університету та хотіла робити кар'єру. Після аборту стосунки між зловмисницею та загиблим закінчились.

Що стосується іншого чоловіка, жінка якого лежала з отруєнням у Фастові, то він також мав інтимні стосунки з підозрюваною, і десь приблизно в той же час, що і загиблий. Роман із чоловіками був 20 років тому.

Поліція з'ясувала, що у серпні минулого року цьому іншому чоловіку вже приходила небезпечна посилка, але, ймовірно, доза талію була замала.

На цей раз посилку отримала дружина.

Докази:

Під час обшуку у помешканні зловмисниці було виявлено і вилучено ще дві пляшки алкоголю, телефони, стартові пакети, пляшки з невідомими рідинами, речі, у яких вона здійснила покупку "подарунків", та докази. 

Покарання:

Жінку затримали, помістили до ізолятора тимчасового тримання та повідомили їй про підозру. Їй загрожує до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, пройшло 3 роки після смертельного ДТП на Майдані Незалежності: водію досі не винесли вирок.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах