З'явились подробиці життя двох неповтнолітніх дівчат, які скоїли самогубство у Києві

З'явились подробиці життя двох неповтнолітніх дівчат, які скоїли самогубство у Києві.

З'явились подробиці життя двох неповтнолітніх дівчат, які скоїли самогубство у Києві. Фото: tsn.ua

Події
15 листопада 2023 10:59

У Києві, 9 жовтня, стався трагічний випадок. Дві неповнолітні дівчинки стрибнули з 26 поверху недобудованого будинку. З'явились подробиці життя дівчат, які скоїли самогубство.

Аби дізнатися, якими були дівчата та які могли бути причини самогубства, редакція ТСН поспілкувалася з матір'ю одної з загиблих.

Дівчат звали Софійками, вони були найкращими подругами та обидві любили життя. Рідні загиблих досі не можуть повірити у скоєне.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Повернення до Києва:

За словами мами Софії, коли розпочалася повномасштабна війна, вони разом із донькою, бабусями, собакою та котиком поїхали до Бельгії. Там сім'я мешкала до грудня 2022 року, потім дівчинка захотіла повернутися до Києва.

Донька пояснила матері, що сумує за домівкою, друзями та рідним містом. Дівчинка разом із бабусями повернулась до Києва. 

- Я погодилася, бо повернутися захотіли наші бабусі – буде кому придивитися за Сонею. Тому вони взяли з собою кота й собаку, і всі разом вирушили до Києва. А я з сином залишилася в Бельгії. Соня була дуже задоволена, що повертається. Пізніше я прочитала в її щоденнику: "Нарешті моя мрія здійсниться – їду в Київ. Я не можу повірити, що мама мені це дозволила, нарешті я зустрінуся з Сонею. В мене знову будуть світанки та заходи сонця на Дніпрі". Вона повернулася додому і була від цього щасливою. Моєму сину, навпаки, дуже сподобалося у Бельгії. Буквально на другий день він сказав, що це його місце і він хоче тут жити. Він ходить до школи, вивчає мову, – розповідає мама дівчинки.

Похорон:

Урну з прахом дівчинки похоронили 2 листопада. Матір загиблої пояснила, що не змогла приїхати на кремацію до України, бо було незрозуміло, коли правоохоронці повернуть тіло дитини після судмедекспертизи. Вона також додала, що в Бельгії все дуже суворо з відвідуванням школи. Похорон відбувся, коли її мама з братом приїхали до Києва.

Передсмертні повідомлення:

В телефонах загиблих містилися передсмертні повідомлення для близьких із затримкою відправлення. 

- Повідомлення донька відправила батькові, мені вона, на жаль, нічого не написала. Також нічого не написала братові. Ми з нею розмовляли напередодні трагедії, у п’ятницю. Балакали довго і про все на світі – це була щаслива, весела дитина. Вона мені розповіла, що в суботу та неділю вони з Софійкою йдуть на прогулянку. Тому я її в ці дні не турбувала, бо знала, де вона і з ким. Вона обожнювала прогулянки Києвом і могла не знайти часу на розмови, – розповіла матір загиблої.

Мама Софійки розповіла, що коли її чоловік отримав повідомлення від доньки одразу вирушив на пошуки дівчат. Чоловік орієнтувався на місце, звідки надійшло повідомлення. Він під’їхав до недобудови й зустрів там охорону, пояснив, що дівчата можуть бути на об’єкті.

- Охоронці, за словами чоловіка, почали оглядати територію, а потім йому повідомили, що знайшли їх – дівчата впали. Чоловік просто психологічно не зміг піднятися на поверх, звідки сталося падіння. Йому поліцейські показали фото – сумочки та мобільні дівчат лежали на поверсі, звідки вони стрибнули. Того дня я відчувала якусь тривожність, і вона підтвердилася, коли зателефонував чоловік і попросив перевести подих та сісти, – згадує мама дівчинки.

Мріяла про навчання в Генті:

Поліція забрала на експертизу телефони, щоденники та комп'ютери загиблих. У результаті експертизи, поліція не знайшла нічого підозрілого. У крові дівчат не виявили ні алкоголю, ні наркотиків, вони нічого забороненого не приймали.

За словами мами загиблої, дівчинка була позитивною і доброю дитиною. Вона гарно малювала та її малюнки про війну в Україні замовляли з Бі-бі-сі комікси. Коли дівчинка навчалася та мешкала у Бельгії, її запрошували на навчання в Генті, де вона могла здобути професію художника. 

Мати додає, що в них із чоловіком  немає жодної версії чи якоїсь причини, яка б пояснювала вчинок дитини.

- Все це сталося у понеділок, а я з нею розмовляла у п’ятницю. Це була адекватна, щаслива 17-річна дівчинка. Я передивилася її щоденники, записи – пробач мені за це, доню. У неї були грандіозні плани на життя. Вона обожнювала англійський серіал "Доктор Хто" (про мандрівників у часі). В соціальних мережах є група фанатів цього серіалу, там 70 тисяч підписників. В цій групі її добре знали, навіть присилали їй різні дрібнички. Коли почалася війна, то актор, який грав її улюбленого героя з серіалу, надіслав їй відеозапис зі словами підтримки. Соню знали в цій групі. Коли я написала, що вона загинула, то понад дві тисячі людей висловили слова співчуття, – розповідає мати.

На передодні трагедії:

Також жінка розповіла про дивний вчинок своєї доньки напередодні трагедії.

- В п’ятницю Соня разом із подружкою та її мамою ходили на ринок. Донька побачила там пальто, яке їй дуже сподобалося. Чоловік розповів, що донька йому зателефонувала і сказала: "Тату, я дуже хочу це пальто". Вона любила переважно чорний колір, а це було оливкового кольору. Батько тоді переказав їй на картку гроші та вона його придбала. Вдома в ньому крутилася перед дзеркалом, була задоволена і щаслива. Бабуся ще пораділа, що пальто нарешті не чорне. До цього вони придбали їй нові чобітки. В цих обновках вона і стрибнула… – розповідає мама дівчинки.

Відсутність зачіпок:

- Я зараз сплю в кімнаті моєї дівчинки, на її ліжку. В кімнаті все, як завжди – її улюблені іграшки, малюнки, недов’язаний нею шарф. Все залишилося, а її немає. Ми з чоловіком обшукали всю кімнату з надією, що знайдемо хоч якесь пояснення. Те ж робили й поліцейські, вони тричі приїжджали, але жодних зачіпок немає. Дівчата були непитущі, вони ніколи не приймали наркотиків. Дехто нам закидав, що це трапилося через нещасливе кохання. Але моя Соня мені казала, що їй зараз не потрібен молодий чоловік, вона не готова до сім’ї та дітей, вона запевняла: "Я ще маю навчатися", – розповідає мама дівчинки.

Батьки другої Софії теж не розуміють, що могло статися з дівчатами та чому вони наважилися на такий відчайдушний крок, адже все з ними було добре до дня трагедії.

-На поминальному обіді батьки загиблої подружки сказали: "Ми тебе прощаємо, пробач і ти нас". Соня, подружка моєї доньки, була повна відмінниця, вона дуже добре навчалася. Якщо моя Софія була більш творча, любила поспівати пісень – у неї була гітара, глюкофон, калімба, діджеріду, вона дуже цікавилася цією темою, то її подружка більше тягнулася саме до навчання, – розповідає жінка.

Нагадаємо, у Києві на вулиці Оноре де Бальзака знайшли мертвими двох дівчат. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах