Спалах кору: Київські медики закликають до вакцинації

Спалах кору: Київські медики закликають до вакцинації.

Спалах кору: Київські медики закликають до вакцинації. Фото: freepik.com

Події
25 грудня 2023 13:16

Лікарі попереджають про небезпеку епідемії кору. Вірус має циклічний характер і масові захворювання виникають зазвичай кожні 5-6 років. Тому зараз необхідно зробити все, щоб не допустити спалаху кору, подібного до того, що стався в країні у 2018 році. 

Як повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації, у сусідніх країнах спостерігається зріст захворюваності на кір. Так, у Румунії оголошено епідемію кору.

Зазначимо, що на початку 2018 року рівень кору зростав щодня. Тоді хворіли всі: дорослі, діти. Хвороба проходила у складних формах, тому була необхідна госпіталізація. За перші кілька тижнів 2018-го було вакциновано більше киян, ніж за весь 2017 рік

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург наголосила, що сьогодні вакцинація лишається єдиним дієвим засобом захисту від багатьох інфекційних захворювань, серед яких і кір. Це одне з найбільш заразних захворювань у світі. З 10 невакцинованих, які контактували з хворим, захворіють 9.

- Якщо дитина має хронічне захворювання, це є не забороною, а прямим показом до вакцинації, адже саме такі малюки є групою особливого ризику щодо тяжкого перебігу хвороби. Щодо дорослих, то ті, хто не впевнений, чи був вакцинований, можуть здати спеціальний аналіз крові, а потім порадитися з лікарем щодо необхідності вакцинації, — каже Гінзбург.

Лікарі зазначають, що причина спалаху кору: нещеплені дітей. Захворювання починається з них, а потім починають хворіти дорослі. Наразі Київ надає ефективну, якісну вакцину, яка зберігається за правилами та відповідає всім вимогам холодового ланцюга. Щеплення за календарем безкоштовні. Спеціального обстеження для попередньої вакцинації не потрібно.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах