Роздирають козу і сплять на холодному бетоні: зоозахисники обурені умовами у притулку в Київській області

Роздирають козу і сплять на холодному бетоні: зоозахисники обурені умовами у притулку в Київській області.

Роздирають козу і сплять на холодному бетоні: зоозахисники обурені умовами у притулку в Київській області. Фото: колаж vgorode.ua

Події
22 сiчня 12:09

Розгорівся скандал стосовно притулку Dog help Ukraine у Київській області. Люди з’ясували, що собаки там страждають від голоду, деякі з них вже лежать без ознак життя, а інші їдять залишки інших тварин.

Як повідомляють у поліції Київської області, в притулку Dog help Ukraine тварини перебувають в неналежних умовах утримання. Додатково, під час моніторингу соцмереж поліцейські натрапили на публікацію, що вказує на можливе знущання над тваринами у тому самому притулку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Що показав Суровцев:

У соціальних мережах український актор театру та кіно Олексій Суровцев опублікував відео, де розповів про свою ревізію до притулку ГО "Допомога і захист". Він повідомив, що цим притулком займається Яна Майборода, якій у 2018 році загрожувало 8 років позбавлення волі за знущання над сотнями тварин. Проте, сам притулок оформлений на іншу людину.

- Що я побачив: всередині холодно так, як і на вулиці, деякі собаки на короткому цепу, у частини тварин немає даху над головою, більша частина тварин нестерилізовані, документів на них нам не надали, годують кістками (від цього собаки помирають) і дохлою худобою. Я бачив двох недоїдених кіз. Які просто лежали, не розділені, не оброблені й невідомо від чого померли. Корма, які надають їм волонтери, зникають у невідомому напрямку. Хаскі, народивши ввечері, лежить з малими цуценятами просто на бетоні, на морозі, - пише Суровцев.

Він також додав, що тварин, які залишились треба рятувати. Він забрав хаски з цуценятами, ротвейлера, яка ось-ось народить і одну хвору дворняжку. 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Олексій Суровцев (@surovtsev.alexei)

Що каже uanimals.official:

Команда UAnimals вже налагоджує контакти з рядом притулків, які зможуть прийняти собак із Dog Help Ukraine. Вони також визначать кількість тварин, яких потрібно забрати, та організують їх перевезення у притулки. По завершенні цього процесу вони нададуть інформацію про кількість тварин та їхнє нове місце проживання. 

Також буде вирішуватись питання, як діяти в даній ситуації з юридичної точки зору.

Що каже поліція:

Для документування події на місце прибула слідчо-оперативна група. Слідчі з Броварського управління поліції Київщини розпочали кримінальне провадження щодо жорсткого поводження із тваринами. 

Що кажуть у притулку Dog help Ukraine

Роздирають козу і сплять на холодному бетоні: зоозахисники обурені умовами у притулку в Київській області фото 2 1Роздирають козу і сплять на холодному бетоні: зоозахисники обурені умовами у притулку в Київській області фото 2

- Але згодився врятувати саме 2 породні собаки одна з яких за збігом була на перетримці і хазяйка зразу передала її Суровцову .
Не дивлячись що собачка одна не наша зовсім він написав що вилучив їх а не йому віддали! Що по факту - скандал , срач , звинувачення, хайпово змонтоване відео і все! Чи є якась допомога від ньго? Звичайно ні!, - пише притулок.

Зазначимо, що наразі правоохоронці ретельно вивчають всі обставини та проводять докладну перевірку.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах