У бібліотеці КПІ створили перше в Україні smart-укриття

У бібліотеці КПІ створили перше в Україні smart-укриття.

У бібліотеці КПІ створили перше в Україні smart-укриття. Фото: clust.team/clust-space

Події
25 сiчня 18:05

У Центральній бібліотеці Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського зробили перше смарт-укриття в Україні.

Як повідомляють організатори проєкта CLUST SPACE, цей інноваційний безпечний простір об'єднує функції укриття та коворкінгу. Там є можливість проведення заходів, лекцій, іспитів, турнірів, читання.

Усередині смарт-укриття є кімнати для відпочинку, кафетерій, санвузли та душові для тривалого перебування. Завдяки дизель-генератору та автономним системам вентиляції, кондиціювання та опалення, забезпечено комфортне перебування в просторі. Зазначено, що комфорт та безбар'єрність були основними пріоритетами для безперервного навчання під час воєнних подій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- 15 місяців тому у нас зʼявилася смілива ідея створити те, чого ще ніхто і ніколи не робив, — побудувати сучасний безпечний простір для навчання та студентських івентів, який поєднуватиме в собі функції укриття та коворкінгу. 10 місяців тому ми мали готовий дизайн-проєкт і прорахований бюджет. 5 місяців тому – почали будівництво. І сьогодні все, що було колись лише ідеєю, існує насправді, – розповідають організатори.

У бібліотеці КПІ створили перше в Україні smart-укриття.У бібліотеці КПІ створили перше в Україні smart-укриття. Фото: clust.team/clust-space

Усього на реалізацію витратили 415 тисяч доларів. Тепер такі простори планують створювати в інших містах. Перший у планах – ДНУ в Дніпрі.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах