В Киевском зоопарке будет показательное кормление львов: когда приходить

В Киевском зоопарке будет показательное кормление львов: когда приходить.

В Киевском зоопарке будет показательное кормление львов: когда приходить. Фото: zoo.kyiv.ua

Події
26 сiчня 11:07

Цими вихідними, 27 і 28 січня, у Київському зоопарку відбудуться демонстраційні заходи з годування левів. Ці тварини вважаються одним із символів закладу.

Як повідомляє пресслужба Київського зоопарку, леви є другим за величиною видом у родині котячих, безпосередньо після тигрів. Самці, яких легко впізнати за гривою, мають масу від ста п'ятдесяти до двохсот п'ятдесяти кілограмів. Вага самок коливається від ста двадцяти до ста п'ятдесяти кілограмів.

Харчовий раціон левів містить яловичину, кролятину та індичатину. Протягом дня один представник цього виду може з'їсти до 7 кілограмів м'яса. Крім того, як джерело вітамінів, вони впиваються молодими пагонами злакових культур.

З метою забезпечення комфортних умов для проживання левів створено оточення, що максимально наближене до природних: є тіньові дерева, густі чагарники, відкриті піщані та трав'яні галявини. Для розваг — кам'яні насипи, повалені стовбури дерев, різнорівневі платформи та кігтеточки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Оскільки леви, як усі котики, до 20 годин на добу проводять у сні — то для відпочинку у прохолодний сезон по всій їхній фазенді розкладено зручні дерев'яні настили та сіновали. А у літню спеку леви відпочивають на шовковистій травичці, насолоджуючись штучним водяним туманом та журчанням питного фонтанчику, — пише пресслужба зоопарку.

Експерти зоопарку відзначили, що, оскільки леви пристосувались до європейських зим протягом кількох поколінь і виростили підшерсток, тепер вони можуть з радістю гратися у снігу, легко переносячи морози до 10°C. Таким чином, вони завжди із задоволенням виходять на короткі зимові прогулянки на вулиці та відчувають себе при цьому абсолютно комфортно.

Упродовж 25 січня левиний прайд відзначив своє 15-річчя. З цієї нагоди для тварин організували спеціальне святкове частування. Показові годування для відвідувачів заплановано на суботу та неділю, 27-28 січня, о 12:00.

Квиткові каси працюють:

  • у понеділок: із 12:00 до 15:00,
  • із вівторка до неділі: з 10:00 до 15:00.

Вхід у зоопарк — до 15:00, перебувати на території дозволено до 16:30.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах