Вдови загиблих військових в Україні не зможуть користуватись їхніми репродуктивними клітинами, щоб зачати дітей

За новим законом, вдови загиблих військових в Україні не зможуть користуватися їхніми репродуктивними клітинами, щоб зачати дітей.

За новим законом, вдови загиблих військових в Україні не зможуть користуватися їхніми репродуктивними клітинами, щоб зачати дітей. Фото: cryocatalog

Події
26 сiчня 19:43

Згідно з нещодавно прийнятим Верховною Радою України законом, кріобанки повинні утилізувати репродуктивні клітини військових, яких немає в живих.

Йдеться про Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права військовослужбовців та інших осіб на біологічне батьківство (материнство)". Закон підписано Зеленським 22 листопада 2023 року, а набути чинності він має 23 березня 2024 року.

Пункт, що викликав увагу, - номер три у другому розділі закону. У ньому сказано : "У разі загибелі або визнання померлою в установленому порядку особи, репродуктивні клітини якої зберігаються, їх зберігання припиняється з наступною утилізацією".

Відповідно до цього пункту вдови загиблих військових не зможуть мати спільних дітей, оскільки репродуктивні клітини знищуватимуться. При цьому в Україні розвиваються репродуктивні технології, незабаром у країні народжуватимуться щороку 10 тисяч дітей за допомогою штучного запліднення, пише The Village.

У соцмережах вже обурюються новими поправками до закону, які позбавляють удів права на народження дитини від загиблої коханої людини:

Вдови загиблих військових в Україні не зможуть користуватись їхніми репродуктивними клітинами, щоб зачати дітей фото 1Вдови загиблих військових в Україні не зможуть користуватись їхніми репродуктивними клітинами, щоб зачати дітей фото 1

Серед тих, хто обурюється, і люди, які займалися розробкою цього закону:

Вдови загиблих військових в Україні не зможуть користуватись їхніми репродуктивними клітинами, щоб зачати дітей фото 2 1Вдови загиблих військових в Україні не зможуть користуватись їхніми репродуктивними клітинами, щоб зачати дітей фото 2

Вдови загиблих військових в Україні не зможуть користуватись їхніми репродуктивними клітинами, щоб зачати дітей фото 3 2Вдови загиблих військових в Україні не зможуть користуватись їхніми репродуктивними клітинами, щоб зачати дітей фото 3

Нагадаємо, Vgorode минулого року писав про екстракорпоральне запліднення.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах