У Києві замінили ліфт за 700 гривень: як працює програма співфінансування капремонтів у столиці

У Києві замінили ліфт за 700 гривень: як працює програма співфінансування капремонтів у столиці.

У Києві замінили ліфт за 700 гривень: як працює програма співфінансування капремонтів у столиці. Фото: kyivcity.gov.ua

Події
09 лютого 10:19

В межах двох міських програм співфінансування у Києві виконали 274 капітальні ремонти в житлових будинках. Деякі з цих проєктів спрямовані на підвищення енергоефективності, що зменшать комунальні витрати.

Як повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації, ремонти проводилися в рамках програм "70/30%" та "Капремонти", де самі мешканці обирали види робіт і механізми накопичення коштів для оплати своєї частки співфінансування.

- Найбільш лояльними умови фінансування є щодо заміни чи модернізації ліфтового обладнання, адже воно чи не найдорожче з усіх елементів будинку. Але наша програма це враховує, і замінити ліфт можна за 700 грн з квартири, як це зробили в будинку на вулиці Братства тарасівців, — сказав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Голова правління житлово-будівельного кооперативу "Будівельник-9" Катерина Гарбуз зазначила, що будинку 37 років і стільки ж прослужив підіймач. Загальна вартість його заміни склала понад 2 мільйони гривень. Мешканці скористалися умовами фінансового співвідношення, запропонованими містом: 95% коштів надійшли з міського бюджету, а решта 5% були зібрані власниками квартир.

- Це будинок, де є ЖБК, тому жителі збирали кошти поступово, в рахунок додаткових платежів до квартплати. Частка, яку заплатили люди, склала 103 тис. грн, тобто це близько 700 грн з квартири. Крім того, електроенергії нове ліфтове обладнання споживає втричі менше, тому люди ще й мають суттєву економію, — поінформував Пантелеєв.

За його словами і цього року програми будуть працювати, зокрема, щоб залучити нові будинкові громади, технічний стан житла яких гостро потребує модернізації.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах