До Дня Героїв Небесної Сотні кияни можуть отримати виплати: хто і скільки

До Дня Героїв Небесної Сотні кияни можуть отримати виплати: хто і скільки.

До Дня Героїв Небесної Сотні кияни можуть отримати виплати: хто і скільки. Фото: unian.net

Події
16 лютого 09:53

У Києві окремі категорії містян можуть отримати матеріальну допомогу До Дня Героїв Небесної Сотні, який відзначають щорічно 20 лютого.

Як повідомляє заступниця голови КМДА Марина Хонда, близько 400 мешканців Києва, зокрема переселенці, які перебувають на обліку та фактично проживають у столиці, отримають одноразову адресну матеріальну допомогу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Хто і скільки отримає: 

2 000 тисячі гривень нададуть:

  • киянам — членам сімей осіб, які загинули або померли внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров'я, одержаних під час участі в Революції Гідності, а також членам сімей осіб, яким посмертно присвоєно звання Герой України за громадянську мужність під час Революції Гідності;
  • непрацездатним киянам — постраждалим учасникам Революції Гідності, які мають статус особи з інвалідністю внаслідок війни І та II груп через травми, контузії, каліцтва, захворювання, пов'язані з участю в Революції Гідності.

1 800 тисячу гривень отримають:

  • киянам, які під час участі в масових акціях громадського протесту отримали тяжкі тілесні ушкодження та звернулися по медичну допомогу в період з 21 листопада 2013 року до 30 квітня 2014 року.

1 600 тисяч гривень:

  • киянам, які під час участі в масових акціях громадського протесту отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості та звернулися по медичну допомогу в період з 21 листопада 2013 року до 30 квітня 2014 року.

1 400 тисяч гривень:

  • киянам, які під час участі в масових акціях громадського протесту отримали легкі тілесні ушкодження та звернулися по медичну допомогу в період з 21 листопада 2013 року до 30 квітня 2014 року.

Виплати будуть проводитися в рамках міської цільової програми "Підтримка киян — Захисників та Захисниць України" на період з 2023 по 2025 роки.

У випадку, коли громадянин не отримав матеріальну допомогу вчасно з незалежних від нього причин, в разі його смерті, виплати будуть здійснюватися його членам сім'ї відповідно до процедур, передбачених для виплати пенсій у зв'язку зі смертю отримувача.

Особи, які належать до кількох категорій одночасно, отримають одноразову допомогу в більшому розмірі. Виплати не передбачені для тих, хто знаходиться на повному державному утриманні.

Виплату одноразової адресної матеріальної допомоги проводитимуть:

  • особам, які перебувають на обліку в органах соціального захисту населення Києва та Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві;
  • особам з-поміж зазначених вище категорій – у разі звернення до кінця бюджетного року за умови набуття права на виплату одноразової адресної соціальної матеріальної допомоги на момент видання розпорядження про її виплату;
  • утримувачам "Муніципальної картки "Картка киянина" шляхом зарахування коштів на картковий рахунок, відкритий у банку-учаснику проєкту "Муніципальна картка "Картка киянина".

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах