Путін хоче створити "санітарну зону" в Україні: реакція ОП та ISW

Путін хоче створити "санітарну зону" в Україні: реакція ОП та ISW.

Путін хоче створити "санітарну зону" в Україні: реакція ОП та ISW. Фото: radiosvoboda.org

Події
19 березня 16:18

Путін заявив про можливі плани створити так звану "санітарну зону" на території України. На його слова відреагував Михайло Подоляк та Інститут вивчення війни.

Так, Путін нещодавно пригрозив створенням в Україні "санітарної зони" через "прильоти" по території Росії (у Бєлгородській та Курській областях). Деталей диктатор не розповів, але заявив, що створити її хоче на територіях, які зараз підконтрольні Україні. За його видумками, це буде "зона безпеки, яку буде складно подолати засобам ураження, насамперед іноземного виробництва".

Речник Кремля Пєсков сказав, що це буде буферна або "санітарна зона" на кордоні з Україною, щоб ворог не міг бити по об'єктах РФ.

Реакція ОП

Як повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк для The Gardian, ця погроза президента-диктатора  Путіна – це свідчення того, що війна буде лише загострюватися.

Що кажуть в ISW

В Iнституті вивчення війни кажуть, що Путін назвав глибину цієї демілітаризованої зони "окремим питанням" і відмовився обговорювати, які території і коли потрібно зайняти Росії. Однак це вже не перша його подібна заява. Раніше очільник Кремля вже наголошував на ідеї демілітаризованої зони, яка б витіснила РФ та окуповані українські території із зони досяжності як української, так і західної зброї.

В ISW вважають таку ціль Путіна недосяжною "доки Україна залишається незалежною і має здатність вести бойові дії", бо "Путін швидше за все, претендуватиме на будь-яку українську територію в демілітаризованій зоні".

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах