Голова Інституту нацпам'яті розповів, що буде з музеєм Булгакова у Києві

Голова Інституту нацпам'яті розповів, що буде з музеєм Булгакова у Києві.

Голова Інституту нацпам'яті розповів, що буде з музеєм Булгакова у Києві. Фото: Facebook Музею Булгакова

Події
04 квiтня 20:44

Глава Інституту нацпам'яті назвав Булгакова "не дуже хорошою" людиною, і закликав називати "речі своїми іменами". Також він висловив свою точку зору щодо існування музею письменника у Києві.

Глава Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович прокоментував рішення експертів цього інституту про визнання російського письменника Михайла Булгакова українофобом та російським імперцем.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляє "Українська правда" з посиланням на ефір "Радіо Культура", висновок експертів є "трохи емоційним", на думку Дробовича. Він визнає, що письменник народився і жив у Києві, працював лікарем, але був при цьому "російським імперським шовіністом".

Дробович вважає, що не має бути назв вулиць, пам'ятників та назв об'єктів на честь таких людей, як Булгаков. Музей, на його думку, має змінити назву, але закривати його не варто.

"Від того, що ми закриємо музей Булгакова в Києві, він не зникне у світі. Це потужний талановитий автор. І буває, що стають не дуже хороші люди потужними, талановитими авторами".

Нагадаємо, Національна спілка письменників України пропонує закрити музей російського письменника українського походження Булгакова та відкрити у цьому приміщенні музей імені українського композитора Олександра Кошиця, який також проживав у цьому будинку. НСПУ вважає, що в Києві не повинен працювати музей письменника, який "ненавидів Україну та її незалежність, а також ганьбив, як тільки міг, її у своїх творах".

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах