Українські водії можуть отримати адмінпослуги за кордоном: у Німеччині запрацював третій паспортний сервіс ДП "Документ"

Українські водії можуть отримати адмінпослуги за кордоном: у Німеччині запрацював третій паспортний сервіс ДП "Документ".

Українські водії можуть отримати адмінпослуги за кордоном: у Німеччині запрацював третій паспортний сервіс ДП "Документ". Фото: sportishka.com/

Події
08 квiтня 14:48

З 28 березня 2024 року у Мюнхені (Німеччина) розпочав роботу центр державного підприємства "Документ". Тепер українські водії, які були змушені виїхати за кордон, можуть отримати якісні адміністративні послуги, незалежно від місця проживання.

Як повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації, це вже третє місце в Німеччині, де українці можуть здати або відновити втрачені чи викрадені посвідчення водія. Послуги надаються за адресою: Dachauer Str. 122, 80637 München. Центр працює з понеділка по суботу з 09:00 до 18:00 за системою чергування.

- Обслуговування громадян відбувається в мобільних програмно-технічних комплексах — спеціально облаштованих мікроавтобусах білого кольору із символікою "Паспортний сервіс". Вони можуть прийняти до 200 громадян протягом робочого дня, — пише КМДА.

Для обміну або відновленню посвідчення водія необхідні мати такі документи:

  • паспорт громадянина України із зазначеним у ньому зареєстрованим місцем проживання (якщо паспорт у форматі ID-картки без наявних відомостей про реєстрацію місця проживання, то разом надається витяг про реєстрацію місця проживання особи) або закордонний паспорт
  • ідентифікаційний номер
  • документ, що підтверджує зміну особистих даних (наприклад, свідоцтво про реєстрацію шлюбу тощо) — у разі зміни персональних даних
  • медична довідка (на період воєнного стану не обов'язкова).

Заявка на обмін або відновлення документа подається в Україну до сервісного центру Міністерства внутрішніх справ, де адміністратори проводять її обробку. При схваленні замовник отримує готове посвідчення водія.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Послуга щодо обміну та відновлення посвідчення водія для українців за кордоном доступна також у 12 центрах ДП "Документ" у 7 європейських країнах:

  • Польщі
  • Чехії
  • Словаччині
  • Німеччині
  • Італії
  • Іспанії
  • Туреччині

Ознайомитись з адресами всіх центрів ДП "Документ" за кордоном можна тут.  Отримати безкоштовну консультацію щодо обміну/відновлення посвідчення водія можна на офіційній сторінці у Facebook.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах