Який вигляд матиме завод із виробництва "Байрактарів" в Україні

Який вигляд матиме завод із виробництва "Байрактарів" в Україні.

Який вигляд матиме завод із виробництва "Байрактарів" в Україні. Фото: defence-ua.com

Події
11 вересня 2022 21:30

Турецька авіабудівна компанія Baykar поділилася рендерами проєкту заводу з виробництва безпілотників, який побудують в Україні.

Нагадаємо, минулого місяця стало відомо, що компанія зареєструвалася в Україні та придбала земельну ділянку для будівництва заводу. Посол України у Туреччині Василь Боднар заявив, що проєкт заводу вже розробили і його збираються повністю реалізувати, оскільки це було майже особисте зобов'язання власників компанії – зробити виробництво в Україні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Днями генеральний директор Baykar Халук Байрактар зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським та підтвердив наміри продовжити реалізацію проєкту, передає Defense Express. У компанії навіть поділилися ілюстраціями, як може виглядати науковий та виробничий центр, у яких розроблятимуть та створюватимуть безпілотники.

Який вигляд матиме завод із виробництва "Байрактарів" в Україні.Який вигляд матиме завод із виробництва "Байрактарів" в Україні. Фото: defence-ua.com

Загальна площа центру становитиме 30 тисяч квадратних метрів, а найняти хочуть понад 300 українських інженерів та техніків.

Який вигляд матиме завод із виробництва "Байрактарів" в Україні.Який вигляд матиме завод із виробництва "Байрактарів" в Україні. Фото: defence-ua.com

Виробляти тут планують не лише всім відомі Bayraktar TB2, які активно використовують бійці ЗСУ, а й важкий Akıncı, безпілотний винищувач Kızılelma та іншу продукцію.

На дронах Akıncı встановлюватимуть українські двигуни МС-500 та АІ-450, між якими клієнт вибиратиме. Один двигун є більш потужним, а другий – економнішим.

А ось у Kızılelma ставитимуть АІ-25. Цей дрон може виконувати весь спектр завдань щодо ураження повітряних та наземних цілей, оскільки є безпілотним винищувачем.

Дрони Kızılelma та Akıncı.Дрони Kızılelma та Akıncı. Фото: defence-ua.com
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах