Як проходять у Києві уроки з мінної безпеки

Як відбуваються у Києві уроки з мінної безпеки.

Як відбуваються у Києві уроки з мінної безпеки. Фото: suspilne.media

Події
11 червня 2022 23:26

Спеціальні тренінги, як поводитись з мінами, почали організовувати у Солом'янському районі Києва для всіх бажаючих. Заняття проходять в парку.

Заняття щодо поводження з мінами провели вже вдруге, але не востаннє. Подібні тренування проходитимуть знову, обіцяють організатори - волонтерська група з незвичайною назвою "Солом'янські котики". Уроки відбуваються у Відрадненському парку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На заняття збирається приблизно 50 осіб, більшість із них - діти, але можуть прийти і дорослі. В умовах воєнного стану, обстрілів та замінованих лісів навколо столиці діти можуть зіткнутися з мінами несподівано для себе. Тому важливо, щоб їх максимально підготували до зустрічі з небезпекою.

На заняттях розповідають, які бувають види мін, і де їх могли залишити на природі – а бувають вони у траві, на ґрунті, на деревах. Оскільки навіть після завершення військових дій міни залишаться в землі і можуть лежати довгі роки, подібні знання нікому не завадять.

За словами координатора "соломенських котиків" Андрія Єрофєєва, пише "Суспільне", волонтери хочуть їздити з такими тренінгами не тільки Києвом, але й областю, а також іншими містами, які постраждали внаслідок військових дій і де жителі можуть постійно стикатися з мінною небезпекою. Також "котики" проводять уроки з надання медичної допомоги.

Фото: suspilne.mediaФото: suspilne.media

Фото: suspilne.mediaФото: suspilne.media
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах