Киянина, який здавав позиції ЗСУ росіянам, засудили до 15 років ув'язнення

Судовий репортер

Судовий репортер

Події
10 лютого 2023 14:10

Солом'янський районний суд Києва визнав Вадима Кузнєцова винним у державній зраді в умовах війни та засудив його до 15 років ув'язнення.

Про це повідомляє "Судовий репортер" із посиланням на вирок від 6 лютого поточного року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відомо, що після повномасштабного вторгнення РФ на територію України Кузнєцов почав цілеспрямовано інформувати ворожу сторону про місця дислокації та чисельність ЗСУ. Зазначається, що одним із способів збирання інформації для нього було спостереження із вікна власної квартири за подіями, які відбувалися на той час на державному підприємстві "Антонов".

Судовий репортерСудовий репортер

Киянин створив канал у Telegram, у якому розміщував інформацію про позиції ЗСУ та робив публікації антиукраїнського характеру. Він передавав ворогам інформацію про розташування військової техніки та підрозділів ЗСУ на території Києва.

Судовий репортерСудовий репортер

Згодом, за переданими Кузнєцовим координатами, неодноразово проводилися обстріли, внаслідок чого двоє людей загинули та чотири отримали поранення.

Кузнєцова затримали ще 17 березня 2022 року і з того часу він перебуває під вартою. Під час обшуку в його квартирі були виявлені мобільні телефони і ноутбук, що містили листування з представниками РФ.

Прокуратурі повністю вдалося довести провину Кузнєцова і 6 лютого 2023 року Солом'янський районний суд міста Києва оголосив йому вирок – 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна за винятком житла. Його визнали винним у державній зраді (частина 2 статті 111 КК України).

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв про те, що столичні правоохоронці оперативно затримали зловмисника, який завдав своєму товаришу смертельних травм, а потім зробив на тлі бездиханого тіла фото.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах