На Київщині 13-річна дівчинка прикинулася мертвою, щоб урятуватися від солдатів РФ

На Київщині 13-річна дівчинка прикинулася мертвою, щоб урятуватися від солдатів РФ.

На Київщині 13-річна дівчинка прикинулася мертвою, щоб урятуватися від солдатів РФ. Фото: Телеканал Украина

Події
08 червня 2022 14:02

У селі Київської області російські солдати відкрили вогонь по машині з мирними людьми, а також погналися за 13-річною дівчинкою, яка в спробі врятуватися прикинулася мертвою.

Це сталося у селі Катюжанка на півночі Київщини. Перші два дні через цей населений пункт їхала російська військова техніка, після чого солдати РФ його окупували.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У цей час Даша Півторацька поверталася додому з батьком, мачухою та дідусем від своєї тітки, проте дорогою їм назустріч їхала колона техніки окупантів. Вони без попередження почали стріляти легковиком. Дідусь Юрій одразу ж прикрив собою свою онучку, після чого дівчинка вибігла з машини та побігла ховатися до припаркованої неподалік вантажівки, передає "ТСН".

Російські солдати побачили там рух і продовжили стріляти по дівчинці, тричі потрапивши до неї. Даша впала під парканом і, коли окупанти до неї наблизилися, на якийсь час причаїла подих, прикидаючись мертвою. Дівчинка розповідає, що росіяни підійшли, смикнули її за ногу, щось сказали та пішли.

Поки ворожі солдати відволіклися на дитину, дідусь, якого окупанти не чіпали, витяг з машини, що загорілася, свого 30-річного сина Івана і невістку Інну. Врятувати їх не вдалося. На тому місці зараз стоїть два вінки.

Через деякий час дідусь підійшов до пораненої Даші. Дівчинка намагалася перелізти в безпечніше місце і в цей момент поряд проходила її хрещена. Тоді дівчинку перенесли до будинку Юлії Заєць, яка жила через дорогу від місця, де ховалася дівчинка.

Вона надала першу допомогу потерпілій: використала прокладки, щоб утримувати кров, уколола знеболювальне, наклала джгут на руку та затягла. У Даші було дві вогнепальні рани - окупанти потрапили в лікоть, куля застрягла в кістки, а також прострілили їй таз, але куля пройшла на виліт,

Через добу після того, що сталося, солдати РФ все ж таки дозволили перевезти дівчинку в лікарню, розташовану в сусідньому місті. Завдяки цьому вона вижила.

Її батька та мачуху поховали в одній могилі без труни, у покривалі.

До того ж росіяни забрали у сім'ї Півторацьких будинок – вирвали вхідні двері та організували там штаб. Дідуся Юрія туди не пустили. Повернутись додому він зміг лише за місяць, коли село деокупували. Даша теж відновилася і приїхала додому. Тепер їй доводиться вчитися жити по-новому, без рідних, котрі стали жертвами російської агресії.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах