Рівне 8 років тому: Янукович втік з "Межигір'я" і туди вперше потрапили пересічні українці

Рівно 8 років тому: Янукович втік зі своєї резиденції "Межигір'я" і туди вперше потрапили пересічні українці.

Рівно 8 років тому: Янукович втік зі своєї резиденції "Межигір'я" і туди вперше потрапили пересічні українці. Фото: Vgorode

Події
22 лютого 2022 19:18

Вісім років тому в ніч із 21 на 22 лютого Янукович зі своєю охороною поспіхом залишив свою резиденцію "Межигір'я" у Нових Петрівцях. Так вступила в завершальну фазу революція, яка розпочалася у Києві на Майдані Незалежності.

Вночі 22 лютого 2014 року президент України Віктор Федорович Янукович виїхав зі свого розкішного будинку у селі Нові Петрівці під Києвом та перемістився до Харкова. Незабаром після цього він опинився біля Росії. 22 лютого стало останнім днем, коли Янукович перебував на київській землі. І зараз, через вісім років після цих подій, його повернення до Києва навряд чи можливе.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

В останні роки перед революцією про казкове багатство "Межигір'я" ходили неймовірні чутки. Проникнути туди було зовсім неможливо - вся територія комплексу була обнесена дуже високим парканом з камерами стеження та проводами під струмом. Президентська охорона перешкоджала навіть тому, щоб підійти до паркану із зовнішнього боку в будь-якій його частині - там було збудовано спеціальну вимощену деревом доріжку для патрулів та посади охорони, які ретельно стежили, щоб до житла президента навіть близько ніхто не підійшов.

І ось, нарешті, Янукович біжить і доступ до "забороненого плоду" виявляється вільним. 22 і 23 лютого потрапили якраз на вихідні, через це кількість людей, які захотіли побувати в маєтку президента, що втік, стала просто неймовірною.

Резиденція Януковича "Межигір'я"Резиденція Януковича "Межигір'я"

Через те, що в маєтку Януковича одночасно кинулися десятки, а то й сотні тисяч людей, дістатися туди було проблематично. На маршрутку Київ – Лютіж на площі Шевченка, на якій можна було дістатися Нових Петрівців, стояли в черзі сотні людей.

Резиденція Януковича "Межигір'я"Резиденція Януковича "Межигір'я"

Більшість киян та мешканців інших міст України кинулися у маєток на своїх машинах. Вузька дорога не впоралася з таким потоком машин, через це корок на під'їзді до Нових Петрівців розтягнувся на кілометри. Люди масово кидали свої авто та йшли узбіччя пішки, щоб побачити місце, про яке чули всі, але не бачив ще ніхто.

По бруду та калюжах тісними рядами до входу в Межигір'я йшли щільним потоком тисячі найрізноманітніших людей, від мам із колясками та підлітків до старих. Усі ці люди говорили лише про політику. Саме тоді остаточно стало зрозуміло, що вуличні протести, що розпочалися наприкінці 2013 року, перемогли. Назад уже дороги немає.

Резиденція Януковича "Межигір'я"Резиденція Януковича "Межигір'я"

Нагадаємо, влітку Vgorode писав, що у Київській області з'явиться водний прогулянковий маршрут, який охопить 12 наймальовничіших локацій Київщини. У ході прогулянки катер заходитиме і до "Межигір'я".

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах