Що зараз відбувається на прикордонних пунктах Румунії

Що зараз відбувається на прикордонних пунктах Румунії. ││ Фото: з кордону з Польщі; facebook.com/tatyanavi

Що зараз відбувається на прикордонних пунктах Румунії. ││ Фото: з кордону з Польщі; facebook.com/tatyanavi

Події
28 лютого 2022 18:30

У зв'язку з вторгненням російських військ на територію України та війною, що розгорілася, багато українців змушені втекти зі своїх рідних міст в інші країни, щоб не стати випадковими жертвами. Раніше багато країн Європи висловили готовність приймати біженців, у тому числі Румунія.

Кореспондент Vgorode побував на прикордонному пункті Порубне (Україна-Румунія) та розповів, яка там ситуація.

Сьогодні, 28 лютого, близько 07:30 черга на прикордонний пункт розтягнулася на 9,5 кілометрів – це близько 2 тисяч машин, за підрахунками Прикордонної служби.

На 14:30 черга збільшилася - до 12 кілометрів. Знаючі люди сказали, що це ще невелика черга порівняно з іншими днями.

Оскільки дорога до кордону проходить через село, машини чекають на свою чергу прямо в населеному пункті. По зустрічній смузі їздять лише машини місцевих мешканців. Проте деякі хитрі громадяни намагалися по ній об'їхати чергу, але це швидко припинили.

Люди з черги створили локальні патрулі "тероборони" - вони ходять з ціпками по дорозі і заважають проїхати автохамам, змушуючи повернутися до кінця черги. Пропускають вперед лише авто із номерними знаками "СЕ" (Чернівецька область), оскільки це місцеві.

На тлі очікування також виникають конфлікти, адже нерви у всіх межі.

Уздовж усієї черги були облаштовані пункти, в яких працюють волонтери. Вони розносять їжу, каву, чай, воду та фрукти. Також є вбиральні, багато пакетів для сміття, які регулярно вивозять та викидають, працюють саморобні "швидкі" (білі мікроавтобуси з намальованими червоними хрестами). До того ж за порядком стежать поліцейські.

Особливо наш кореспондент відзначив кількість дітей підліткового віку (14-16 років), які самі запропонували свою допомогу та працюють як волонтери.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах