Стало відомо, хто переміг на Нацвідборі на "Євробачення-2023"

Стало відомо, хто переміг на Нацвідборі на "Євробачення-2023".

Стало відомо, хто переміг на Нацвідборі на "Євробачення-2023". Фото: vikna.tv

Події
18 грудня 2022 07:09

17 грудня в Україні провели Національний відбір на участь у "Євробаченні-2023". У ньому брали участь 10 українських виконавців. За результатами голосування переможцями Нацвідбору стала група TVORCHI, яка виконала пісню "Heart of Steal". Цей музичний твір присвячений людям зі сталевим серцем, які не здаються попри все. 

Тож TVORCHI отримали право виступати за нашу країну на міжнародному пісенному конкурсі, який пройде у британському Ліверпулі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про перемогу гурту на Нацвідборі повідомили на сторінці Євробачення Україна. Громадяни могли голосувати за виконавця, який їм сподобався через "Дію". Журі в залі також ставили оцінки, але за результат відповідали саме глядачі.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров написав, що за представників України на "Євробаченні" в додатку проголосували 166 762 українців за годину. І хоча через масштабну кібервійну могли бути атаки на додаток, "Дія" стабільно відпрацювала голосування та з легкістю витримала навантаження.

Гурт TVORCHI отримав 9 балів від журі та 10 від глядачів. Тож такі високі оцінки дозволили їм перемогти на Нацвідборі та отримати шанс у 2023 році представляти Україну. Нагадаємо, у 2020 році гурт вже брав участь у Національному відборі, але не зміг перемогти.

Що відомо про гурт TVORCHI?

Гурт був заснований у Тернополі у 2018 році саунд-продюсером Андрієм Гуцуляком та вокалістом з Нігерії Джеффрі Кехінді. Вони познайомилися у фармацевтичному виші. Андрій колись звернувся до Джеффрі, щоб по бартеру вивчати мови - він би навчив нігерійця української, а Джеффрі - англійської. Але пізніше цей тандем переріс в успішний гурт, адже обидва хлопця обрали для себе основним напрямком музику. 

Андрій народився у звичайній родині. А Джеффрі усе життя був під опікою батьків, у нього завжди була охорона і особистий водій, бо його батько був забезпеченим військовим. У хлопця також є брат близнюк. Джеффрі для того і переїхав на навчання в Україну, щоб не жити з батьками. 

Перші треки Андрій та Джеффрі записували у хрущовці на кухні, а зараз вони витрачають на свої кліпи близько 100 тисяч доларів.

Треки гурту вже досить відомі. Вони неодноразово займали перші місця в різних хіт-парадах. TVORCHI називають свої пісні "музикою завтрашнього дня". Вони є авторами таких відомих творів як "Віч-на-віч", "Believe", "Falling", "Мова Тіла" та інші. 

Офіс гурту знаходиться у Києві, але живуть хлопці у Тернополі. Про переїзд до столиці вони поки що не думають.

Про що пісня "Heart of Steal"?

Назва пісні "Heart of Steel" перекладається як "Сталеве серце". В інтерв'ю виданню УНІАН Андрій Гуцуляк розповів, що співають вони про українців - сильний народ зі сталевими серцями. Адже, якби важко нам не було, ми йдемо далі.

- У тексті є слова: "Я не можу пояснити. Скажу тобі як відчуваю: життя - це просто гра. І я граю на перемогу". Ними все сказано", - сказав саунд-продюсер TVORCHI.

Друге місце на Нацвідборі вчора посіла співачка KRUТЬ, а третє - Jerry Heil.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що минулорічні учасники від України та переможці "Євробачення-2022" Kalush Orchestra зі сцени закликали світ підтримати Маріуполь і хлопців з "Азовсталі". Це було заборонено організаторами конкурсу, тож перемога наших хлопців могла бути анульована. Попри це вони не побоялися ризикнути і зробили важливий крок для підтримки України.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах