"Євробачення-2023" вирішили провести у Великій Британії замість України

"Євробачення-2023" вирішили провести у Великій Британії замість України.

"Євробачення-2023" вирішили провести у Великій Британії замість України. Фото: Eurovision Ukraine - Євробачення Україна/Facebook

Події
25 липня 2022 15:58

Наступного року міжнародний пісенний конкурс "Євробачення" вирішили провести не в Україні, а у Великій Британії.

Нагадаємо, 17 червня організатори "Євробачення" заявили, що у 2023 році конкурс не збираються проводити в Україні, незважаючи на те, що змагання 2022 року виграв український хіп-хоп-гурт Kalush Orchestra. Таке рішення було ухвалено через тривалу війну на території України внаслідок повномасштабного військового вторгнення Росії.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Глава Мінкульту Олександр Ткаченко на це відреагував та заявив, що Україну просто поставили перед фактом без обговорення можливостей інших варіантів. Замість України "Євробачення" наступного року запропонували провести Велику Британію, яка посіла друге місце у конкурсі цього року.

Остаточного рішення щодо цього ще немає, але Борис Джонсон виступив за проведення "Євробачення-2023" в Україні.

23 червня стало відомо фінальне рішення щодо зміни місця проведення конкурсу ухвалив Європейський мовний союз (EBU). За їхніми поясненнями, провести наступний конкурс в Україні неможливо, оскільки в нашій країні існує серйозний ризик повітряних нальотів/атак з літаків, атак з використанням безпілотників або ракет, що може призвести до значних жертв.

Через місяць, 25 липня, Європейська мовна спілка опублікувала офіційне рішення щодо країни, в якій проведуть конкурс. Так було вирішено провести "Євробачення-2023" у Великій Британії.

При цьому Україна візьме участь в організації конкурсу, тож на шоу буде присутня українська тематика.

Організатором конкурсу виступить телеканал ВВС. Цього тижня відкриють прийом заявок серед британських міст, які хочуть провести Євробачення.

Україна автоматично вийде у Гранд-фінал із "великою п'ятіркою" країн-організаторів конкурсу, оскільки цього року перемогла саме наша країна.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах