У Бучі окупанти робили псевдовиклики "швидкої", щоб убити медиків

У Бучі окупанти робили псевдовиклики "швидкої", щоб убити медиків.

У Бучі окупанти робили псевдовиклики "швидкої", щоб убити медиків. Фото: Ronaldo Schemidt/AFP/Getty Images

Події
20 червня 2022 00:10

Жителька Бучі розповіла, що у березні під час окупації міста солдати РФ влаштували "полювання" на місцевих медиків.

Історією про це поділилася фельдшер Бучанської підстанції екстреної медичної допомоги Людмила Скакалова, повідомляє "Еспресо.TV".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Жінка вже 27 років працює медиком у "швидкій" і під час окупації Бучі перебувала у місті та нікуди не евакуювалася. Вона розповіла, що у перші дні повномасштабної війни, коли російські війська зайшли до Бучі, вони намагалися вбити місцевих медиків.

За словами Людмили, окупанти робили псевдовиклики, нібито комусь із мешканців було погано, і чекали на приїзд машини швидкої допомоги на місце призначення. Там уже сидів російський снайпер, який повинен був ліквідувати лікарів, які приїхали на виклик. На перший виклик "швидка" не поїхала, бо зрозуміли, що це була провокація. На другий подібний дзвінок також ніхто не поїхав, оскільки після одного дзвінка їм більше ніхто повторно не дзвонив.

Серед її колег через псевдовиклик постраждав водій "швидкої". Він їхав на виклик зі своїм сином та тероборонівцем, проте потрапили під обстріл. Боєць ТРО, на жаль, загинув, а от водія та його сина було поранено.

Медики зрештою евакуювалися з лікарні, а на базі цієї установи створили гуманітарний штаб. У підвалах установи ховалися люди, зокрема й Людмила. Вона надавала медичну допомогу пораненим, але окупантам вона не зізнавалася, що є медиком. Лікарня була зруйнована російськими військовими, інструменти було знищено, тому лікувати доводилося у важких умовах.

Як раніше писав Vgorode, гробар Ігор Середа із селища Немішаєве у Бучанському районі залишався вдома під час окупації російськими військами та продовжив займатися тим, що вміє. Він розповів, що відбувалося у цей період і як він допомагав ховати загиблих.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах