У Києві суддя апеляційного суду купила квартиру майже за 5 млн гривень

У Києві суддя апеляційного суду купила квартиру майже за 5 млн. гривень.

У Києві суддя апеляційного суду купила квартиру майже за 5 млн. гривень. Фото: kas.gov.ua

Події
18 лютого 2022 16:50

Суддя Апеляційного суду Києва у лютому купила квартиру майже за 5 мільйонів гривень. Вона зробила дорогу покупку ще до того, як отримала зарплатню за лютий. За елітне житло служителька Феміди виклала майже два щорічні доходи.

Суддю звуть Музичко Світлана Григорівна. Про те, що вона купила квартиру за 4686300 гривень, стало відомо з її електронної декларації.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Один квадратний метр коштував судді 61 500 гривень, що набагато перевищує його середню вартість у Києві. Усього площа квартири, яку купила Музичко, становить 76,2 квадратних метри.

За місяць до покупки житла суддя отримала 174 000 гривень зарплати та змогла купити квартиру ще до того, як отримала гроші за роботу у лютому. Вже після оформлення договору Музичку виплатили ще 184 000 гривень зарплати.

Де саме Світлана Музичко купила квартиру – не вказується, проте відомо, що продавцем виступило АТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "ДТЗ – Капітал".

Відомо також, що за 2020 рік суддя отримала 1,78 мільйона гривень зарплати та ще 712 000 аліментів. Тоді ж Світлана Музичко мала будинок у селі Щасливе Бориспільського району площею 170 квадратних метрів, а також земельну ділянку в 11 соток.

У власності судді є квартира у Львові та будинок у Львівській області. У декларації Музичка також вказано автомобіль Toyota Rav 4 2016 року випуску, на якому суддя їздить.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що суддя Київського окружного суду Олександра Брагіна відмовилася подавати е-дикларацію, оскільки "через релігійні переконання" не може створити цифровий підпис. У відповідь на її позов із цього питання, суддя дозволив їй подати щорічну декларацію за 2019 та 2020 роки у паперовому вигляді, замість електронного. Але на думку НАЗК, дії судді суперечать вимогам Конституції України, тому агенція оскаржила це рішення, а розслідуванням цієї справи зайнялося Національне антикорупційне бюро.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах