В Україну приїхав американський астронавт: він відвідав Київ, Ірпінь та Бучу

В Україну приїхав американський астронавт: він відвідав Київ, Ірпінь та Бучу.

В Україну приїхав американський астронавт: він відвідав Київ, Ірпінь та Бучу. Фото:

Події
27 листопада 2022 23:46

В Україну приїхав американський астронавт Скотт Джозеф Келлі, який місяць тому став послом фандрайзингової платформи United24.

Келлі приїхав до Києва потягом, після чого він відвідав дітей, які перебували на лікуванні в лікарні "Охматдит". Окрім інших пацієнтів, він встиг поспілкуватися з дівчинкою Катериною, яка постраждала через ракетний обстріл залізничного вокзалу у Краматорську. Маленьким пацієнтам він розповів про свої польоти до космосу, показав фотографії та подарував значки з емблемою NASA, з якими він перебував на орбіті Землі більше року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В Україну приїхав американський астронавт Скотт Джозеф Келлі.В Україну приїхав американський астронавт Скотт Джозеф Келлі. Фото: twitter.com/StationCDRKelly

В Україну приїхав американський астронавт Скотт Джозеф Келлі.В Україну приїхав американський астронавт Скотт Джозеф Келлі. Фото: t.me/bucha_city

Також астронавт з'їздив до передмістя Києва, яке було частково зруйновано під час бойових дій навесні 2022 року. Зокрема, Скотт приїхав до Ірпені, де відвідав "Фонд відновлення Ірпеня" та подивився на будинки, зруйновані окупантами РФ. Про це написав мер міста Олександр Маркушин.

Побував Келлі і в Бучі, про яку стало відомо усьому світу після звільнення міста від солдатів РФ. Він відвідав Храм Андрія Первозванного, поставив свічку за загиблих, дізнався більше про трагедію, яка сталася у цьому місті у березні 2022 року через дії російських окупантів. Також Скотт розпитав місцеву владу, чого потребує зараз Буча.

Астронавт подякував місцевим жителям за стійкість та відзначив наполегливість українців, які відбудовують зруйновані через війну будинки.

Зазначимо, що під час повномасштабної війни РФ проти України Скотт Джозеф Келлі зібрав 500 тисяч доларів на допомогу нашій країні.

В Україну приїхав американський астронавт Скотт Джозеф Келлі.В Україну приїхав американський астронавт Скотт Джозеф Келлі. Фото: t.me/markushyn

В Україну приїхав американський астронавт Скотт Джозеф Келлі.В Україну приїхав американський астронавт Скотт Джозеф Келлі. Фото: t.me/bucha_city

Нагадаємо, у березні цього року Скотт повернув заступника голови Ради безпеки РФ Дмитру Медведєву медаль, яку йому вручили "За заслуги в освоєнні космосу". У своєму Twitter-акаунті він написав, щоб цю медаль повернули матері російського солдата, який загинув у несправедливій війні. Відправити її він пообіцяв поштою до посольства РФ у США.

Твіт Скотта Келлі про повернення медаліТвіт Скотта Келлі про повернення медалі Фото: twitter.com/StationCDRKelly

До того ж у цій соцмережі він писав твіти, де "тролив" інших російських чиновників. Зокрема, він адресував кілька постів Дмитру Рогозіну, котрий на той момент обіймав посаду голови "Роскосмосу".

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах