Зістрибнув із 6-го поверху: з'явилися нові подробиці про постраждалого хлопчика

Зістрибнув із 6-го поверху: з'явилися нові подробиці про постраждалого хлопчика.

Зістрибнув із 6-го поверху: з'явилися нові подробиці про постраждалого хлопчика. Фото: instagram.com/dr_krasotka

Події
17 вересня 2022 23:30

З'явилися нові подробиці про 10-річного хлопчика Микиту, який зістрибнув із шостого поверху житлового будинку в Києві та дивом залишився живим.

Нагадаємо, мати постраждалого Ольга Ткаченко заявила, що на такий крок підліток пішов під впливом так званих "груп смерті". За її словами, Микита став жертвою "Синього кита". Ольга написала, що невідомі люди, які вважаються в таких групах "кураторами", писали йому у соціальній мережі та давали різні завдання, які Микита мав виконати. Останнє таке завдання полягало в тому, щоб хлопчик зістрибнув із шостого поверху. Дитина справді це зробила, проте, на щастя, вижила.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зараз хлопчик перебуває у реанімації непритомний, під апаратом ШВЛ. Його стан оцінюють як тяжкий, але стабільний. Мати Микити розповіла, що він виборює життя. Потерпілого чекає тривала реабілітація, ортопедичне та медикаментозне лікування. Ольга просить небайдужих допомогти фінансово, щоб допомогти хлопчику одужати.

Які стосунки були у сім'ї?

Трохи пізніше мати Микити докладніше розповіла про цю подію та про те, які стосунки у них були у сім'ї.

До повномасштабного вторгнення РФ вона з чоловіком та сином жила у Харкові, але через бойові дії їм довелося переїхати спочатку на дачу до Харківської області, а потім – до столиці. Ольга зазначила, що син був дуже радий тому, що в нього з'явиться шикарна кімната з комп'ютером та інші речі, які він хотів. Також його влаштували у дорогу приватну школу.

Мати розповіла, що Микита ріс у коханні та турботі, а з появою у неї чоловіка – вітчима Микити – стосунки між ними не змінилися. Ольга визнає, що не була ідеальною матір'ю, але вона вивчала дитячу психологію, прислухалася до людей, які в цьому розуміються, і намагалася бути для дитини другою. У разі виникнення якихось проблем із поведінкою вони йшли до психолога.

Також вона зазначила, що не бачила у дитини ні печалі, ні депресії, ні будь-яких порізів на руках, ні психічних розладів. Хіба що він боявся спати без світла, тож уночі лампу йому не вимикали.

Але, хоч Ольга стежила за сином у соцмережах і намагалася перевіряти гаджети, вона навіть не підозрювала, що має другий, прихований акаунт. Саме з нього, заявляє мати, він спілкувався з кураторами "груп смерті" та отримував небезпечні завдання.

Що сталося того дня?

У день пригоди Микита захворів і Ольга вирішила залишити його вдома. Вона з чоловіком пішла до найближчої аптеки, щоб купити ліки, і залишила сина без нагляду на кілька хвилин. Тоді це й сталося.

Жінка заявила, що зараз триває розслідування. Подробиці розповісти вона не може, але вони впевнені, що Микита намагався накласти на себе руки не за власним бажанням.

У якому стані зараз дитина?

Микита зараз лежить у відділенні інтенсивної терапії "Охматдиту". У нього діагностували політравму, закриту черепно-мозкову травму, струс мозку, компресійні переломи хребтів, переломи грудини, забиття легень, пневмоторакс та рвану рану. До того ж дитина виявилася хворою на коронавірус.

У свідомість він досі не прийшов і лежить під апаратом ШВЛ.

Що кажуть у поліції?

За статтею 127 "Доведення до самогубства" КК України відкрито кримінальне провадження. Слідчі встановлюють усі деталі події.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах