iPad Air 5 - найкращий планшет для творчих людей, студентів та звичайних користувачів

iPad Air 5 - найкращий планшет для творчих людей, студентів та звичайних користувачів.

iPad Air 5 - найкращий планшет для творчих людей, студентів та звичайних користувачів. Фото: iCases

Техно
21 квiтня 2023 16:15

Новий iPad Air 2022 року був оснащений чіпом M1, щоб задовольнити потреби широкого сегменту користувачів - від творчих користувачів, які створюють креативні проєкти, до студентів, які використовують iPad для продуктивного навчання. 

Розробляючи новий iPad Air 5 із чіпсетом M1, Макдональд, менеджер з маркетингу продукції для iPad, сказав, що Apple дійсно вивчила, як користувачі вже використовують модель iPad Air попередніх покоління, і подумала про те, як M1 принесе «величезний стрибок» продуктивності для пристроїв середнього класу.

Що стосується цільового ринку для нового iPad Air, виконавчий директор Apple сказав, що планшет є на крок вище за iPad початкового рівня. Іншими словами, пристрій орієнтований на творців контенту, студентів коледжів, геймерів та інших користувачів, чиї очікування щодо продуктивності «справді на найвищому рівні».

iPad Air 5 є середнім варіантом між дешевшим iPad дев’ятого покоління та iPad mini і дорожчим iPad Pro. iPad Air оснащений 10,9-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю 2360x1640, 3,8 мільйона пікселів і дизайном, схожим на iPad Pro з алюмінієвим корпусом із плоскими заокругленими краями. Включена підтримка True Tone для налаштування дисплея відповідно до навколишнього освітлення, а також широкий колір P3, яскравість 500 ніт і коефіцієнт відбиття 1,8%. Він не має технології mini-LED або підтримки ProMotion.

iPad Air має датчик Touch ID, вбудований у верхню кнопку, а не Face ID, як iPad Pro. ЦП чіпа M1 на 60 відсотків швидший , ніж чіп A14 в iPad Air попереднього покоління, і він забезпечує до 2 разів швидшу графіку. Незважаючи на відсутність Face ID, iPad Air він має 12-мегапіксельну фронтальну камеру із підтримкою Center Stage разом із 12-мегапіксельною задньою камерою f/1.8, яка є тією ж ширококутною камерою, що використовується в iPad Pro.

Замість порту Lightning iPad Air має порт USB-C для передачі даних зі швидкістю до 10 Гбіт/с, а також підтримку підключення камер для завантаження зображень, жорстких дисків і зовнішніх моніторів 4K.

Як і iPad Pro, iPad Air підтримує Apple Pencil другого покоління за і працює з клавіатурою Magic Keyboard із трекпадом. З ним також можна купити чохол на iPad Air 5 Smart Keyboard Folio та чохол Smart Folio. Хоч ці аксесуари можуть значно підвищить вартість iPad, проте для комфортної роботи для когось це може бути необхідністю. І все ж, незважаючи на те, що iPad Air все одно коштує недешево, для більшості цей планшет є найкращим поєднанням ціни та продуктивності.

Автор: Ольга Сімчук

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах